Ζητημα εμπιστοσυνης

Της Έκδοσης

Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν, θα το επισημάνουμε και στην παρούσα συγκυρία. Ο τόπος μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ιδέες και καλλιτεχνική παραγωγή αξιώσεων.
«Το μεγάλο όνειρο της μέδουσας» που επί τετραήμερο παρουσιάστηκε στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μας άρπαξε από τα μούτρα, μας συνεπήρε, μας ταξίδεψε και στο τέλος μας προβλημάτισε. Ό,τι δηλαδή κάνει η αληθινή τέχνη.

Και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Τους αξίζει όμως θεωρούμε και περισσότερος «χώρος», περισσότερες αφορμές και περισσότερη στήριξη. Ζώντας σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 700 χλμ από το εθνικό κέντρο και μεγαλώνοντας με την οπτική πως τα «σπουδαία» καλλιτεχνικά μπορούν να συμβαίνουν μόνο μακριά μας, κάτι που οι πάσης φύσεως κρατικοί φορείς του πολιτισμού στον τόπο μας συχνά πυκνά φροντίζουν να το υπενθυμίζουν σχεδόν εμμονικά και μονοκόμματα, η παράσταση αυτή ήταν (άλλη μια) αφορμή για να πούμε πως ο τόπος διαθέτει εκείνο το καλλιτεχνικό δυναμικό που μπορεί να ασχοληθεί με έννοιες δύσκολες, να τις επεξεργαστεί και να καμώσει ένα πραγματικά άρτιο και διεισδυτικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. 

Αρκεί και οι φορείς να το καταλάβουν και να δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του τόπου μας που επιμένουν να μας «βάζουν τα γυαλιά». Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.