Διοργανωση Σχολειου Βασικης Εκπαιδευσης για νεους εθελοντες διασωστες απο την ΕΟΔ Ροδοπης

Ενημερωτική συνάντηση στις 22 Νοεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης ανακοινώνει την διοργάνωση του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες.

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:

Μετεωρολογία.

Πρώτες Βοήθειες.

Τακτική Αεροδιάσωσης.

Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών).

Επιβίωση.

Προσανατολισμός ημέρας & νύχτας.

Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.).

Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.).

Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί κάποιος στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι επιτυχόντες της εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ, να επιλέξουν ποιο ή ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν με πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Ροδόπης είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για προσωπική ωφέλεια (γνώσεις, αυτοδιάσωση κ.α.).

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί Βεβαίωση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Οι εγγραφές για το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης έχουν αρχίσει.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση αλλά και την ΕΟΔ Ροδόπης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρεθούν στις 22 Νοεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και ώρες 18:00 – 20:00 όπου τα μέλη της ΕΟΔ Ροδόπης θα τους ενημερώσουν από κοντά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.