Συλληψη 32χρονου για αποπειρα ανθρωποκτονιας

Την 18.12.2010 και ώρα 13:40’ στην Ποταμιά Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, ένας 32χρονος ημεδαπός ο οποίος χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα, πυροβόλησε 2 φορές κατά συνομηλίκου του, εξαιτίας οικονομικών διαφορών, να σημειωθεί ότι ο ανωτέρω είναι γαμπρός του θύματος, χωρίς αποτέλεσμα.
Σε αυτοψία αστυνομικών του Α. Τ. Γενισέας στον χώρο του αδικήματος ανευρέθησαν δύο κάλυκες από κυνηγετικά φυσίγγια των 12 cal.
Επιπλέον του ανωτέρω όπλου κατασχέθηκαν ογδόντα δύο κυνηγετικά φυσίγγια και ένα κυνηγετικό όπλο που επίσης ο 32χρονος κατείχε νόμιμα.

Συλλήψεις για παράβαση νομοθεσίας περί εράνων

Την 17.12.2010 και ώρα 13:15’ στο Άβατο Ξάνθης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, δύο άνδρες ηλικίας 38 και 49 ετών, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση ενημερωτικά έντυπα συλλόγου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ» αντί του ποσού των 2 ευρώ έκαστο, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Κατασχέθηκαν είκοσι δύο έντυπα και το ποσό των 202 € καθώς και τέσσερα μπλοκ αποδείξεων.

Καταδικάζει τη βία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Καταδικάζει τα κρούσματα βίας που παρατηρούνται κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και συγκεκριμένα την επίθεση στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και ζητά από την κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εντείνουν τον αγώνα ώστε να καλλιεργηθεί κουλτούρα μη βίας στη χώρα μας. Στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζεται τέλος ότι «τα κοινωνικά προβλήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις δεν κάμπτονται με τη χρησιμοποίηση των κατασταλτικών αστυνομικών δυνάμεων. Είναι καιρός οι πολιτικοί μας να επιδείξουν, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, ουσιαστική διάθεση και θέληση στην τέχνη του διαλόγου και της πειθούς αντί των εύκολων αφορισμών, της στείρας αντιπαράθεσης και της μετάθεσης των ευθυνών σε τρίτους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.