«Η διαπλοκη που αποκαλυπτεται μας αφηνει αφωνους»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου συνέντευξη τύπου για τα τεκταινόμενα στην Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου, μια και είναι ένας από τους 23 βουλευτές μέλη της Εξεταστικής κι ένας από τους οκτώ του ΠΑΣΟΚ. Κάθε μάρτυρας εξετάζεται από έναν κεντρικό εξεταστή, ενώ ακολουθούν και συμπληρωματικές ερωτήσεις από τους υπόλοιπους βουλευτές. Ο κ. Πεταλωτής απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν και με το ποιες είναι οι ευθύνες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη, όπως και περιέγραψε τις μέχρι τώρα σημαντικές μαρτυρίες στην Εξεταστική, αλλά και το γαϊτανάκι των ευθυνών που ξετυλίγεται καθημερινά.

Στην συνέντευξη, μεταξύ άλλων ήταν παρόντες, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Δαμιανίδης και ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Κομοτηνής Βασίλης Κηπουρός.

100 μάρτυρες

Δήλωσε περήφανος για τη συμμετοχή του στην Εξεταστική από την πλευρά της Ροδόπης, η οποία έδειξε ότι αντέδρασε σ’ αυτή την υπόθεση. «Είμαστε περήφανοι που αντιδράσαμε και ότι με τον αγώνα μας και κύρια με τον αγώνα των Ξανθιωτών έχει αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και δεν πέρασε ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας σε ανθρώπους που δεν τη δικαιούνται». Το μεγάλο ερωτηματικό, είπε ο κ. Πεταλωτής, είναι η απουσία δημοσιότητας στο έργο της Επιτροπής και προχώρησε στα συμπεράσματα που έχει μέχρι στιγμής διατυπώσει. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί ν’ αποδείξει πως η κυριότητα είχε περάσει στη Μονή Βατοπεδίου, με τις δυο υπουργικές αποφάσεις των Δρυ και Φωτιάδη. «Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πειστεί η Επιτροπή και ο ελληνικός λαός ότι οι δυο υπουργικές αποφάσεις Δρυ και Φωτιάδη, δεν αναγνώρισαν κυριότητα στη Μονή Βατοπεδίου και η πρώτη μεγάλη κομβική ζημιά που έγινε ήταν με την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δούκα και με το τεράστιο ζήτημα των αντικειμενικά σκανδαλωδών ανταλλαγών.

Το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ θα επιχειρήσουν να επιρρίψουν διαχρονικές ευθύνες και στις δυο κυβερνήσεις. Οι μάρτυρες που προτάθηκαν είναι περίπου 100 και μάλιστα είναι μάρτυρες α΄ φάσης. Έγιναν δεκτοί από το προεδρείο κι ευτυχώς οι εξεταζόμενοι μάρτυρες καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος από το 2004 κι έπειτα. Το προεδρείο προέρχεται από τη ΝΔ, δεν είναι διακομματικό και πρόεδρος είναι ο βουλευτής Χανίων κ. Μαρκογιαννάκης».


Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι εξετάστηκαν ουσιώδεις μάρτυρες, μέλη των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων κι ένας από τους σημαντικούς ήταν ο Στέφανος Δέτσης (εισηγητής 4 Γνωμοδοτικών). «Ο κ. Δέτσης, όλως τυχαίως ήτανε εισηγητής σε τέσσερα γνωμοδοτικά συμβούλια ως πάρεδρος του νομικού συμβουλίου του κράτους. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράσαμε την άμεση αντίθεσή μας προς τον κ. Δέτση, γιατί πιστεύουμε ότι πρόκειται για μεθόδευση μια και η εισήγησή του τις τέσσερις φορές ήταν να μην προβληθούν δικαιώματα κυριότητας από το ελληνικό δημόσιο και μάλιστα πρόκειται για εισηγήσεις που ήταν πολύ δουλεμένες, αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση από την αλήθεια. Ο κ. Δέτσης δε μας έπεισε, φάνηκε να έχει ένα πάθος υπέρ της Μονής Βατοπεδίου» σχολίασε.

Σημαντική η κατάθεση της Σακάλογλου

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ως σημαντικές καταθέσεις αυτές της εισηγήτριας δικαστού, πρωτοδίκη τότε στο Πρωτοδικείου Ροδόπης, της κ. Σακάλογλου «η οποία έφυγε από την περιοχή μας με εξαιρετικές περγαμηνές». Πρόσθεσε ότι εξετάστηκε και ο κ. Γιοβαννόπουλος που είναι πρωτοδίκης στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. «Η εισηγήτρια κατέρρευσε με την εισήγησή της όλους τους προτεινομένους τίτλους από τη Μονή Βατοπεδίου, τα γνωστά χρυσόβουλα. Είπε ευθαρσώς ότι οι μέχρι τότε διοικητικές πράξεις που είναι υπουργικές αποφάσεις Δρυ και Φωτιάδη, δεν είχαν καμία ισχύ, αλλά τη μοναδική ισχύ θα μπορούσε να έχει δικαστική απόφαση. Άρα συντάχθηκε με τη δική μας άποψη, ότι κυριότητα δεν προσδίδει μια διοικητική απόφαση, αλλά μόνο μια δικαστική απόφαση ή ο νόμος ή συμβόλαια έτσι όπως καθορίζει το Σύνταγμα και ο Αστικός Κώδικας.

Περιμένουμε την κατάθεση της προέδρου Πρωτοδικών, της κ. Ψάλτη, η οποία απέκρυψε την εισήγηση που υπήρχε, καθυστέρησε επί 7 με 8 μήνες την έκδοση και δημοσίευση της δικαστικής απόφασης η οποία ήταν έτοιμη, με αποτέλεσμα να βρει χρόνο τόσο η Μονή Βατοπεδίου, όσο και το ελληνικό δημόσιο και με υπογραφή πλέον του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δούκα – ο οποίος απέρριψε την αναπομπή που είχε κάνει ο κ. Φωτιάδης – να συναινέσει εν κρυπτώ στη μη έκδοση απόφασης.

Σημαντική ήταν η συνάντηση που είχαν οι φορείς της Ξάνθης με τον κ. Δούκα, τον Ιούνιο του 2004, όπου τους είχε πει ότι δεν γνώριζε την υπόθεση, ενώ υπήρχε προγενέστερη υπογραφή του σε υπουργική απόφαση με την οποία καταργούνταν η δίκη.

Επίσης, ήταν σημαντικές οι καταθέσεις του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμωνα, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ξυνίδη αναφορικά με τη συνάντηση που είχε γίνει με τον κ. Ρουσόπουλο. Ο μητροπολίτης Ξάνθης, αντιθέτως με τα όσα δήλωνε ευθαρσώς σε προηγούμενες συνεντεύξεις του – σε τοπικό και πανελλήνιο Τύπο- είπε ότι η συνάντηση είχε γίνει κρυφά από τον πρόεδρο του ΔΣ Ξάνθης και το δήμαρχο Βιστωνίδας, τον κ. Τσολακίδη. Ως θρησκευτικός ηγέτης δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για να μην εκθέσει κάποιους άλλους, ότι ο κ. Ρουσόπουλος τους είπε ότι ήταν αναρμόδιος κι όταν τον ρωτήσαμε εάν αληθεύουν τα όσα λέει ο κ. Ξυνίδης ότι ο κ. Ρουσόπουλος είχε συναντηθεί με άτομα που ήταν προσκείμενα στο χώρο της ΝΔ, ότι η Μονή Βατοπεδίου έχει πλέον την κυριότητα και μπορούν να μεθοδεύσουν κάποιες ανταλλαγές και να φύγει η υπόθεση από την Ξάνθη, ο κ. Παντελεήμων δεν το επαλήθευσε ευθαρσώς αλλά είπε ότι ο κ. Ξυνίδης είναι έντιμος άνθρωπος και ξέρει τι λέει. Ο εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής» κ. Παπαδόπουλος, έχει πολλά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μεθοδεύθηκε η εκδίωξη του Ξυνίδη και του Τσολακίδη, για να βρεθούν οι φίλα προσκείμενοι στον Ρουσόπουλο κι επίσης ο Ρουσόπουλος είπε ότι φεύγει η υπόθεση από εδώ – λόγω των ανταλλαγών. Κατέθεσε ότι πραγματικά έγινε αυτή η μεθόδευση, άρα ο κ. Ρουσόπουλος γνώριζε και μεθόδευε από ψηλά την όλη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και κύρια τις υποθέσεις ανταλλαγών. Προσπαθούμε ως ΠΑΣΟΚ ν’ αποδείξουμε την πολιτική ευθύνη του κ. Μπασιάκου, ο οποίος με υπουργική απόφαση μετέθεσε την αρμοδιότητα για τις ανταλλαγές στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ως μη όφειλε, με αποτέλεσμα η ΚΕΔ με σκανδαλώδη τρόπο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γκράντσιο ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του κ. Καραμανλή, να υλοποιήσει αυτές τις ανταλλαγές με κορυφή του παγόβουνου την ανταλλαγή με το ολυμπιακό ακίνητο, από την οποία το δημόσιο χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην δημοσίευση της δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης στις 7 Νοεμβρίου «υπέρ του Δημοσίου για τις επίμαχες εκτάσεις της Βιστωνίδας». Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αυτή η απόφαση αποδεικνύει: «Πρώτον ότι επί ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε καμία απολύτως μεταβίβαση της κυριότητας της λίμνης.

Δεύτερον, ότι το μεγάλο σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου είναι ένα σκάνδαλο που φέρει πλατιά την υπογραφή της ΝΔ, διότι επί ΝΔ και με δικές της ενέργειες έγινε η μεταβίβαση και επί ΝΔ ξεκίνησε αυτή η απερίγραπτη ανταλλαγή εδαφών ανάμεσα στο Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου».

Ερωτήσεις

Πολιτικές και νομικές ευθύνες

Στη συνέχεια, ο Γ. Πεταλωτής απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Αναφορικά με τις προθεσμίες, είπε ότι η Βουλή έδωσε ως προθεσμία την 15η του Δεκέμβρη για την κατάθεση πορίσματος κι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπέρ της παράτασης, «με σκοπό αν συμφωνήσουμε να προχωρήσουμε σε προανακριτική επιτροπή, έτσι όπως την εκφράζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, εφόσον υπάρχει πόρισμα με ενδείξεις για ποινικές ευθύνες υπουργών».

Αναφορικά με τις ενδεχόμενες πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στο τέλος της διαδικασίας και τη σημασία που θα έχουν για το πολιτικό σύστημα της χώρας, ο κ. Πεταλωτής απάντησε. «Οι πολιτικές ευθύνες είναι εκείνες που μας κάνουν ν’ αναρωτιόμαστε γύρω από το σε ποια εποχή ζούμε και με τι είδους συνείδηση λειτουργούμε. Παρόλο που γνώριζα την υπόθεση και πολλά από τα όσα ακούγονται τα ήξερα, αυτή η διαπλοκή που αποκαλύπτεται μας αφήνει άφωνους και δεν πρόκειται μόνο για τη διαπλοκή 2- 3 ανθρώπων που έχουν άμεσο συμφέρον (Μονή Βατοπεδίου, πολιτικά πρόσωπα, δικαστικοί), αλλά αποδεικνύεται ότι σαν κοινωνία έχουμε πάρα πολλές ελλείψεις και πολλά σημεία που μπορούν να μας κάνουν ευάλωτους.

Δεν περίμενα από νομικούς συμβούλους του κράτους και μάλιστα σε πλήρη σύνθεση να γίνονται τόσο υπέρμαχοι εξόφθαλμων παρανομιών και στην ουσία απολογητές και υπερασπιστές κάποιων συμφερόντων. Δεν είναι δυνατόν το 2000 να υπήρχε απόφαση Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του κράτους – δηλαδή ανθρώπων που υποτίθεται πως είναι ειδικοί σε σχέση με τη δημόσια περιουσία – και ν’ αποφαίνονται ότι η λίμνη είναι κοινόχρηστη και κάποιοι σύμβουλοι που συμμετείχαν σ’ αυτή τη σύνθεση να έρχονται το 2003 και να υποστηρίζουν ότι η Μονή Βατοπεδίου έχει κυριότητα πάνω σ’ αυτά, γνωρίζοντας ότι ψεύδονται και υπάρχει παρανομία.

Για να ολοκληρωθούν αυτές οι ανταλλαγές, μέχρι τον Μάιο του 2008, πέρασαν από πάρα πολλά χέρια, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δικαστές, νομικούς συμβούλους του κράτους, διευθυντές κτηματικών υπηρεσιών και πολλούς άλλους, οι οποίοι διευκόλυναν με μεθόδευση σημαντική να χαθεί δημόσια περιουσία».


Στην ερώτηση αν στο τέλος θα πληρώσει κάποιος ο κ. Πεταλωτής συμφώνησε ότι είναι το ερώτημα που θέτει η κοινωνία. «Δε μπορούμε να βλέπουμε να αιωρείται η υπόθεση της διασπάθισης δημόσιου χρήματος και στο τέλος να πούμε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Είμαστε υπεύθυνοι σε επίπεδο Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής – η οποία θεωρώ ότι πρέπει να συσταθεί – ν’ αποδώσουμε ευθύνες, όχι ρεβανσιστικά αλλά γιατί πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων». Δήλωσε ότι δεν είναι και ο πλέον αισιόδοξος ότι κάποιοι θα τιμωρηθούν, αλλά μετέφερε τη βεβαιότητά του ότι «από την επιτροπή αυτή θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα».

Για το κατά πόσο ουσιώδεις μάρτυρες δεν θα πουν ίσως την αλήθεια για τις πραγματικές ευθύνες ή αποκρύψουν κάποια στοιχεία (έγινε αναφορά στην κατάθεση του νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη), ο κ. Πεταλωτής είπε. «Είναι λυπηρό παράγοντες της Ξάνθης που πρωτοστάτησαν να μη θυμούνται τι έγινε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και κρίνεται από το λαό». Αναφορικά με τον Ιωάννη Διονυσόπουλο (πρώην νομικός σύμβουλος του κράτους) είπε ότι «είναι από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, όπως φαίνεται, μέσα από τις αρμοδιότητές του διαστρέβλωνε την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων».

Ιχθυοτροφείο και αλιεύματα

Αναφορικά με την επιστροφή 1.700 στρεμμάτων στη νήσο Αντά Μπουρού και το κατά πόσο η λίμνη Βιστωνίδα είναι κοινόχρηστη, με αφορμή μια μίσθωση που αφορά στο ιχθυοτροφείο της Βιστωνίδας και εμφανίζεται στις διαπραγματεύσεις η Μονή Βατοπεδίου να πρωταγωνιστεί, ο κ. Πεταλωτής απάντησε, εξηγώντας ότι αφορά σε δικαιώματα αλιευτικά. «Η λίμνη ως νερό είναι κοινόχρηστη, με βάση το Σύνταγμα που ορίζει ότι η κυριότητα των λιμνών είναι εκτός συναλλαγής και σε περίπτωση που τεθεί θέμα κυριότητας θα πρέπει να οριστεί με νόμο. Τέτοιος νόμος δεν υπήρξε ποτέ. Δικαιώματα άλλα υπήρχαν, τα αλιευτικά, από παλιά. Υπάρχει, για παράδειγμα, μια σύμβαση του 1930 μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου που έγινε σε συμβολαιογράφο, ονόματι Ιατρίδη, και δίνει τα δικαιώματα επί των αλιευμάτων κι αυτό έχει νόημα: από αυτά τα αλιεύματα, το 40% πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή προκειμένου να σιτίζονται οι τρόφιμοι, ένα μέρος πηγαίνει στη Μονή Βατοπεδίου.

Ένα ποσοστό ιδιοκτησίας της νήσου δε μπορεί ν’ αμφισβητηθεί από κανέναν γιατί πρόκειται για τα νησάκια όπου πατάνε ο Άγιος Νικόλαος και η Μονή της Παντάνασσας.

Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που τέθηκε στη διαδικασία όλων των ημερών. Η ΝΔ υποστήριζε ότι υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής που έγινε στις 25 Ιουνίου του 2003, όπου ο διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ο κ. Κωνσταντινίδης παραδίδει τη λίμνη και τις όχθες αυτής στη Μονή Βατοπεδίου, ενώ σε παλιότερο πρωτόκολλο παραδίδει 840 συνολικά στρέμματα.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ήρθε στη Βουλή και δήλωσε ευθαρσώς «παρέδωσα τη λίμνη με το νερό, με τα αλιεύματα, το 2003 και με το παλιότερο πρωτόκολλο παρέδωσα μόνο τα 840 στρέμματα που είναι η νήσος Αντά Μπουρού». Ο κ. Πεταλωτής εξήγησε ότι δεν υπήρξε νόμιμος τίτλος, άρα δε μπορούσε να γίνει μεταγραφή. «Οι υπουργικές αποφάσεις Δρυ και Φωτιάδη πήγαν στο Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης κι απλώς υπάρχει σημείωση ότι έφτασαν τα έγγραφα. Η μεταγραφή σημαίνει μεταβίβαση κυριότητας κι αυτό δεν υπήρξε στα Υποθηκοφυλακεία Ξάνθης ή Κομοτηνής» περιέγραψε.

Για Δρυ και Φωτιάδη «Υπάρχει πολιτική ευθύνη και για τους υπουργούς

του ΠΑΣΟΚ»

Για το αν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κάνει την αυτοκριτική του και το κατά πόσο η συμβολή του κ. Φωτιάδη ήταν καταλυτική – σύμφωνα με την κατάθεση Ξυνίδη – ο Γ. Πεταλωτής είπε. «Υποχρεωνόμαστε να είμαστε ειλικρινείς. Ήμουν από αυτούς που τα είχα βάλει με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένους κυβερνητικούς λειτουργούς, οι οποίοι σαφώς και δεν λειτούργησαν σωστά. Καταφερόμουν είτε πιο ανοιχτά είτε όχι και κατά των κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη, τον οποίο γνωρίζω ως συντοπίτη μας. Για τον κ. Δρυ μπορώ να σας μεταφέρω την άποψη που έχω αποκρυσταλλώσει γιατί δεν ξέρουμε τι θα αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος της Εξεταστικής: ο κ. Δρυς δεν έχει ευθύνη γιατί όταν έρχεται μια δικαστική απόφαση που κάνει δεκτή την αγωγή εν μέρει, δηλαδή ένα μέρος της νήσου το δίνει στη Μονή Βατοπεδίου, κάτι που έκανε και ο κ. Δρυς. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι λειτούργησε νόμιμα κι ότι είπε την αλήθεια.

Σε σχέση με τον κ. Φωτιάδη, να εξηγήσω ποιες είναι αυτές οι υπουργικές αποφάσεις. Υπάρχουν διοικητικές εκθέσεις της Διεύθυνσης Δημοσίων Κτημάτων (Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου) της Κομοτηνής και της Ξάνθης, προτού υπάρξει οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη. Αυτές οι εκθέσεις είναι απαράδεκτες» είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πεταλωτής περιγράφοντας τις διαδικασίες. «Έγινε μια μεθοδική δουλειά υπέρ της Μονής Βατοπεδίου από κρατικές υπηρεσίες του 2002 και από συγκεκριμένους λειτουργούς», είπε κι εξήγησε ότι πάνω στις εκθέσεις αυτές τα Γνωμοδοτικά Συμβούλια στηρίχτηκαν κι εξέδωσαν γνώμη προς τον υπουργό Οικονομικών. «Τα Γνωμοδοτικά έπρεπε να έχουν πει ότι αυτές οι εκθέσεις είναι απαράδεκτες, να υποψιαστούν τι επρόκειτο να κάνουν, δηλαδή να προτείνουν στον υπουργό να μην προβάλει δικαιώματα κυριότητας για στρέμματα που δεν φαίνονται ν’ ανήκουν στη Μονή. Μέχρι τώρα, δεν υπήρξε απόφαση υπουργού Οικονομικών που να μην κάνει δεκτά αυτά τα Γνωμοδοτικά Συμβούλια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει υποχρέωση. Ο υπουργός είναι υπεύθυνος για τις πράξεις που υπογράφει» είπε ο κ. Πεταλωτής, διαφωνώντας με την ευκολία των υπογραφών για το συγκεκριμένο θέμα. «Υπάρχει πολιτική ευθύνη και για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε, πλην όμως υπάρχει διαφορά μ’ αυτούς της ΝΔ. «Ο κ. Φωτιάδης, όταν τον επισκέφθηκαν οι φορείς της Ξάνθης (Ξυνίδης, μητροπολίτης κ.α.) και του μετέφεραν ότι η Μονή θ’ αποκτήσει κυριότητα, προς τιμήν του είπε «σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, αναπέμπω τη γνωμοδότηση στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για ν’ αποφανθεί, να εξετάσει την υπόθεση υπό το πρίσμα των προσκομισθέντων νέων στοιχείων». Οι φορείς είχαν καταθέσει 10 νέα στοιχεία κι έπρεπε το Γνωμοδοτικό να υποβάλει άλλη πρόταση.

Στο μεταξύ, αλλάζει η κυβέρνηση τον Μάρτιο και τον Μάιο το Γνωμοδοτικό αποφαίνεται ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, άρα δεν υπάρχει λόγος επανεξέτασης. Μ’ αυτά τα στοιχεία ο κ. Δούκας αποφάσισε την κατάργηση της δίκης».

31 συμβόλαια

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν είχαν τα συμβόλαια των ανταλλαγών στα χέρια τους κι όταν τα ζήτησαν σαν ΠΑΣΟΚ μέσω του εισαγγελέως πήραν 31 συμβόλαια. «Πρόκειται για συμβόλαια που γινόταν μέχρι τον Μάιο του 2008. Την μια μέρα γινόταν συμβόλαια κι αντάλλασαν νεράκι του Θεού που δεν το είχαν, χιλιοστά της λίμνης, με γνωστά ακίνητα φιλέτα. Τη μια μέρα το συμβόλαιο έλεγε ότι παίρνει η Μονή 8 ακίνητα και μετά από λίγες μέρες, από τα 8 τα δύο επιστρεφόταν, κι αυτά ανταλλασσόταν με άλλα. Η Μονή με το θείο χάρισμα υπερέβη κάθε γραφειοκρατική διαδικασία. Δεν έχουμε μπει ακόμη στο θέμα των ανταλλαγών» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.