Και επισημως «Καιρικα Νεα Θρακης»

Σε σωματείο συγκροτήθηκε η πολυπληθής διαδικτυακή Θρακιώτικη ομάδα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της στο μέλλον

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας ώστε τα μέλη της να συνεχίσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στο τόπο μας, έκαναν το επόμενο βήμα προχωρώντας στη ίδρυση Σωματείου, τα «Καιρικά Νέα Θράκης».

Η αγαπημένη και μια από τις πολυπληθέστερες διαδικτυακές ομάδες, καθώς σήμερα αριθμεί περισσότερα των 52.000 μελών από την ίδρυσή της έως και σήμερα αποτελεί μια κοινότητα ενημέρωσης για τα «τερτίπια» του καιρού αλλά και διαλόγου ανάμεσα στα μέλη της Θρακιώτικής Κοινότητας σε σχέση με τις ομορφιές του τόπου.

Το γεγονός αυτό αλλά και η ανάπτυξη ενός ικανοποιητικού σήμερα δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στην Θράκη σε συνεργασία με την Καθηγήτρια του ΔΠΘ κ.Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, οδήγησε τους διαχειριστές της να κάνουν το βήμα για την επίσημη αναγνώριση τους ως συλλογικότητα ούτως ώστε όπως εξήγησε ο κ.Δημήτρης Ευγενίδης, εκ των διαχειριστών, «να αναπτύξουμε τέτοια δραστηριότητα που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στον τόπο μας, να κυνηγήσουμε και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα».

Η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών αλλά και η τοποθέτηση μετρητών σε ποτάμια για την μέτρηση της ροής, αλλά και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι όπως εξήγησε ο ίδιος ανάμεσα στα επόμενα σχέδιά τους, όπως και πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν και για τα οποία θα ζητήσουν και τη βοήθεια των τοπικών φορέων.

Νέος μετεωρολογικός σταθμός στο βορειότερο χωριό της Ροδόπης

 Η συνέχεια για την επίτευξη του στόχου της περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών δόθηκε πριν από μια εβδομάδα, με την τοποθέτηση ενός νέου στο βορειότερο χωριό της Ροδόπης, την Άνω Βυρσίνη. Όπως εξήγησε ο κ.Ευγενίδης πρόκειται για την ικανοποίηση ενός «ονείρου τόσο προσωπικό μου, όσο και των υπολοίπων παιδιών, το να βάλουμε ένα σταθμό στο βορειότερο χωριό του νομού Ροδόπης και ευτυχώς όλα πήγανε καλά με την βοήθεια του κ.Ιρφάν που αποτελεί μέλος της ομάδας».

Ο σκοπός της λειτουργίας αυτών των σταθμών αφορά κυρίως στη δημιουργία ενός ιστορικού για τα καιρικά φαινόμενα και κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής, που εν αντιθέσει με άλλες περιοχές της χώρας είχε μείνει πίσω σε αυτό. Η γνώση όπως τόνισε της ποσότητας της βροχής ή του χιονιού καθώς και των θερμοκρασιών για μια περιοχή είναι βασικές ακόμα και για την άσκηση πολιτικών από πλευράς των αρμοδίων.

Το Σωματείο βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ήδη τις αιτήσεις της εγγραφής τους ως μέλη εφόσον το επιθυμούν. Το αμέσως επόμενο διάστημα όπως έκανε σαφές ο κ.Ευγενίδης θα προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα, σε συνεργασία και με την κ.Γκεμιτζή, επί των οποίων θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.