Εκπαιδευοντας τους εκπαιδευτικους

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Κομοτηνή και το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας διοργανώνουν τρεις κύκλους σεμιναρίων των τεσσάρων συναντήσεων για 30 εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν νέα εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα σεμινάρια γίνονται στο ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής) και οι συμμετέχοντες επελέγησαν από μια λίστα αιτούντων.

Η υπεύθυνη του Κέντρου Λουίζα Σαλτσίδου μίλησε στον ΠτΘ για ένα σεμινάριο με θέμα το θέατρο που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα. «Γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, το Γραφείο Αγωγής Υγείας και συγκεκριμένα την κ. Λαδοπούλου. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και το θέμα είναι «η χρήση των σύγχρονων μεθοδολογικών εργαλείων ως μέσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας απευθυνόμενη στον αυριανό ενεργό ευρωπαίο πολίτη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιδιώκουμε να εκπαιδευτούν οι καθηγητές αναφορικά με τρία πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως είναι το θέατρο στον πρώτο κύκλο, η μουσική και το παιχνίδι στη συνέχεια.

Αυτά τα εργαλεία θεωρούμε ότι είναι χρήσιμα στο να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται οι νέοι γύρω από ένα ολόκληρο πλέγμα θεμάτων όπως είναι η διαφορετικότητα, η παράδοση, οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Αυτοί οι εκπαιδευτές είναι τρόπο τινά συνεργάτες μας και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές αναφορικά μ’ αυτά τα θέματα και τη χρήση των πρωτότυπων αυτών εργαλείων».


Το σεμινάριο ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, το επόμενο έγινε χθες, το τρίτο είναι στις 25 Φεβρουαρίου και το τελευταίο στις 27 και ο πρώτος κύκλος ασχολείται με το θέατρο. «Τον κύκλο του θεάτρου έχει αναλάβει η θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτιδας Μυρσίνη Λαντζουράκη» μετέφερε η κ. Σαλτσίδου, υποστηρίζοντας ότι είναι μια πολύ χρήσιμη εκπαίδευση για τους καθηγητές. «Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί σύγχρονες μεθόδους στην εκπαιδευτική διαδικασία». Η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης εξήγησε ότι από τη μία αυτή τους η επαφή με το θέατρο, το παιχνίδι και τη μουσική θα βοηθήσει να κάνουν δράσεις με το Κέντρο και από την άλλη θα εμπλουτίσει την εκπαιδευτική διαδικασία. «Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Οι εκπαιδευτικοί παίρνουν ρόλους, συμμετέχουν ενεργά, κάνουν εργασίες, δουλεύουν μέσα από ομάδες εργασίας, γι’ αυτό και ο αριθμός είναι κλειστός, 25 με 30 άτομα. Το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο και πλέον πρέπει να βρούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να εντάξουμε και τους άλλους εκπαιδευτικούς σ’ έναν δεύτερο κύκλο» μετέφερε η κ. Σαλτσίδου.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.