Δ.Χαριτου «Οι προοδευτικοι πολιτες αντιλαμβανονται οτι δεν πρεπει να δωσουν «λευκη επιταγη» στη ΝΔ»
Για την έως τώρα πορεία του στην πολιτική, αλλά κυρίως για την έως τώρα πορεία του στην τοπική κοινωνία μίλησε φιλοξενούμενος του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Δημήτρης Χαρίτου.
Στο πλαίσιο των προεκλογικών συζητήσεων αλλά και εξελίξεων λίγο πριν την μάχη της 7ης Ιουλίου ο κ. Χαρίτου μίλησε για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα εισπράττει από τις συναντήσεις του με τους πολίτες της Ροδόπης, αλλά και το διακύβευμα των επιλογών των πολιτών την προσεχή Κυριακή, όπως αυτή θα αποτυπωθεί στις κάλπες.
Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να αναλάβει, υπό την ιδιότητα του βουλευτή, τις ευθύνες της εκπροσώπησης της περιοχής μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, γεγονός που δεν έπαψε ποτέ όπως είπε ο ίδιος να κάνει σε όποια θέση και αν βρέθηκε.
Διαπιστώνοντας πως στους προοδευτικούς συμπολίτες μας υπάρχει ένα κλίμα ανησυχίας για το ενδεχόμενο επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χαρίτου τους κάλεσε να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να εμπιστευτούν το σχέδιο που έχει καταθέσει για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους.
Δημήτρης Χαρίτου όμως…
ΠτΘ: Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπως φαίνεται και από τα αντίστοιχα ρεπορτάζ και δελτία τύπου που προκύπτουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βρίσκεστε συνεχώς εν κινήσει σε οικισμούς της Ροδόπης, πραγματοποιώντας συναντήσεις με φορείς και συλλογικότητες της περιοχής μας. Πού αποδίδετε αυτή την «δύναμη» που επιδεικνύετε;
Δ.Χ.: Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω τη «δύναμη» που μπορεί ο οποιοσδήποτε εν τέλει να αντλήσει. Η παρουσία μου ωστόσο στην περιοχή δεν εξαντλήθηκε αυτή την τρέχουσα περίοδο. Ενδεχομένως να εντοπίζεται με μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι στο παρελθόν, αλλά έχω την αίσθηση πως όλοι οι συμπολίτες μου ανεξαιρέτως, αναγνωρίζουν μια συνεχή διαδρομή που ξεφεύγει αν θέλετε και από τα όρια της πολιτικής σφαίρας. Λόγω και της επαγγελματικής μου ενασχόλησης πάντα βρισκόμουν μέσα στη κοινωνία και τους απλούς ανθρώπους.
Και βέβαια η πολιτική μου διαδρομή είναι ανοιχτή σε τέτοιο βαθμό, ώστε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας αναγνωρίζουν αντίστοιχα τη διαχρονική συμβολή μου. Είναι κάτι που το αισθάνομαι. Το μήνυμα ακριβώς που εισπράττω από τον κόσμο είναι κάτι που με γεμίζει προσωπικά και το εκτιμώ. Φαίνεται πως από εκεί αντλώ και την «δύναμη» που με ρωτήσατε προηγουμένως. Από τον κόσμο την αντλώ.
Στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη, παρότι υπάρχει μια διαφορετική πραγματικότητα συγκριτικά με το 2015, η αλήθεια είναι ότι έχω ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα στο συλλογικό ψηφοδέλτιο που διαθέτουμε. Φυσικά εμείς δεν βλέπουμε το κοινό αυτό αγώνα ανταγωνιστικά. Παραμένει το προβάδισμα αυτό ωστόσο για μένα, αλλά και όλους, μια πηγή αισιοδοξίας και συνάμα ευθύνης. Γιατί προφανώς αυτή η εκτίμηση και απήχηση μέσα στην κοινωνία πρέπει μέχρι τέλους να εκφραστεί, ώστε να έχουμε ένα θετικό και νικηφόρο αποτέλεσμα.
«Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και θυσίες του ελληνικού λαού, μόλις σήμερα λέμε ότι ξεκινάμε να οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις»
ΠτΘ: Λαμβάνοντας τα πράγματα με τη σειρά, με το κάλεσμα συμπόρευσης προς όλες τις κατευθύνσεις που απευθύνατε πριν λίγες ημέρες, στην τυπική έναρξη της προεκλογικής αυτής περιόδου και ακολούθως στην εντατική ομολογουμένως παρουσίας σας στο σύνολο σχεδόν των οικισμών τις Ροδόπης, ποια ήταν η ανταπόκριση που λάβατε μέχρι στιγμής;
Δ.Χ.: Υπάρχει μια πολύ καλή διάθεση. Όταν συνομιλείς με τους απλούς ανθρώπους, χωρίς προσχήματα και ενδιάμεσα χάσματα ή εμπόδια, καταλαβαίνεις τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και την προοπτική που διαθέτει και ο ίδιος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δε σας κρύβω την θετική έκπληξη που ακολουθεί αυτές τις συζητήσεις. Προφανώς υπάρχει και προς εμάς δυσαρέσκεια και απαιτήσεις. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα των προοδευτικών πολιτών που ανησυχεί και προβληματίζεται, βλέποντας το κλίμα «ευφορίας» που εξήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας ότι βαδίζει με ευκολία προς τη νίκη. Αρκετοί συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται πως δεν πρέπει να δώσουν «λευκή επιταγή», όπως ζητά επίμονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διότι προφανώς έχουν την αίσθηση και την εμπειρία από το παρελθόν και τη Νέα Δημοκρατία. Το γεγονός ότι δόθηκαν «λευκές επιταγές», είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί όσα υπέστη η χώρα το προηγούμενο διάστημα. Να οδηγηθεί στα βράχια και να φτάσουμε στο σημείο της δεκαετούς περιπέτειας των μνημονίων. Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και θυσίες του ελληνικού λαού, μόλις σήμερα λέμε ότι ξεκινάμε να οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Εισπράττω λοιπόν μια ανησυχία και έναν προβληματισμό για τη πολύ μεγάλη βεβαιότητα που αρχικά εξέφραζε η Νέα Δημοκρατία και που απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι έχει αρχίσει τώρα να περιορίζεται. Εξ’ ού και οι εκκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «πολυπόθητη» αυτονομία και το εναλλακτικό σενάριο των επαναληπτικών εκλογές το δεκαπενταύγουστο. Αντιλαμβάνονται συνεπώς ότι δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.
Σίγουρα η κοινωνία είναι «πνιγμένη» μέσα στα προβλήματα και τις ανάγκες. Ιδιαίτερα στους οικισμούς της επαρχίας, όπου πράγματι βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Δεν σας κρύβω ότι πολλοί είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Αναγνωρίζω αυτή την αναγκαιότητα. Αυτό λοιπόν που προκύπτει από τη συζήτηση, παραμένει το ποιος θα είναι την επόμενη ημέρα, με ποιο σχέδιο θα πορευθούμε. Θα πάμε με ένα σχέδιο που συνεχίζει στην ίδια πορεία, με δυσκολίες, αλλά το οποίο προφανώς σκέπτεται τους πολλούς; Ή θα επιστρέψουμε στο παρελθόν, με το σχέδιο που στην ουσία διατυπώνει- έστω και αν δεν το εκφράζει ανοικτά- ο κύριος Μητσοτάκης; Ένα σχέδιο που ουσιαστικά απευθύνεται στους λίγους, τα μεγάλα συμφέροντα και όλους αυτούς που μακροημέρευαν το προηγούμενο διάστημα και είχαν δομήσει ένα σύστημα διαπλοκής, διαφθοράς και διαμοιρασμού εν τέλει της οικονομικής εξουσίας. Δείτε τι συνέβαινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για αυτό το λόγο προφανώς υπάρχει αυτή η ανησυχία στο κόσμο και δεν θέλει να πισωγυρίσουμε σε ένα τέτοιο παρελθόν, που οδήγησε τη χώρα εκεί που την οδήγησε. Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία είναι αυτή που έχει το τελικό λόγο και κάνει τις επιλογές της. Αυτή είναι άλλωστε και η Δημοκρατία. Εμείς έχουμε, από την άλλη, την υποχρέωση να διατυπώνουμε τα δύο σχέδια που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι και να αποκαλύπτουμε το κρυφό σχέδιο που δεν ομολογεί η Νέα Δημοκρατία.
«Το δικό μας αφήγημα είναι να συνεχίσουμε με διορθωτικές κινήσεις στην κατεύθυνση μιας ανάπτυξης βιώσιμης και δίκαιης για όλους»
ΠτΘ: Είναι προφανές, ότι όπως ακριβώς απεδείχθη και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα μεγάλο μέρος της κριτικής που ασκείται και από πλευράς αντιπολίτευσης, αλλά πολύ περισσότερο από πλευράς κόσμου, στοχεύει την εκάστοτε κυβέρνηση και εν προκειμένω το κυβερνόν κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι σε όλη τη πορεία της διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη, φάνηκε ανειλικρινής σε κάποιες δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό σε σχέση με διάφορα θέματα που προέκυψαν αυτή την τετραετία, με κεντρικότερο σημείο που επανέρχεται από πλευράς κόσμου αυτό του δημοψηφίσματος. Θεωρείτε ότι φέρει μερίδιο ευθύνης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα της επιρρίπτονται και εφόσον μιλήσατε για ξεκίνημα πιστεύετε ότι μπορούσε να πράξει σε κάτι διαφορετικά σε σχέση με τις αποφάσεις και τα μέτρα που έλαβε ή είχε διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη κατάσταση από τις προηγούμενες. Έχει διαφανεί τελικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνόν κόμμα, είναι σε θέση να διοικήσει ή όχι ακόμα;
Δ.Χ.: Νομίζω ότι αυτό διαφάνηκε μονάχα μετά τον Αύγουστο, όταν κατά κάποιο τρόπο με την αποδέσμευση από την σφιχτή επιτροπεία, έδειξε ποιες είναι οι προθέσεις του και ποιους θέλει να στηρίξει την επομένη. Αλλά θα περάσω στο βασικό σας ερώτημα, το οποίο βρίσκω και πολύ σοβαρό. Αν πράγματι διέθετε επιλογές και ποιες ήταν αυτές. Νομίζω όλοι θυμούνται πως ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά προοριζόταν για μια μικρή αριστερή παρένθεση στο πολιτικό σκηνικό. Ήρθε με άδεια στη πραγματικότητα ταμεία, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πληρώσει από το πρώτο κιόλας τρίμηνο μισθούς και συντάξεις και εν μέσω ασφυχτικών πιέσεων από δανειστές και θεσμούς. Προφανώς πέρασε ένα διάστημα σύγκρουσης μαζί τους, σε τέτοιο σημείο ώστε κάναμε βήματα εξόδου από το ευρώ. Διότι κάνοντας στάση πληρωμών, δεν πληρώνεις τους εταίρους-δανειστές. Όταν περιορίζεις τις συναλλαγές στις τράπεζες, είσαι ένα βήμα πριν την έξοδο από ένα τεράστιο σύστημα που ασκεί τεράστιες πιέσεις.
Εκείνη τη στιγμή σαφώς κυριάρχησε ο ρεαλισμός. Για το καλό της χώρας και του τόπου, υπήρξε ανάγκη να παραμείνουμε σε αυτή τη ευρωπαϊκή πορεία. Εκεί υπήρξε μια ήττα συνολικότερα. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν έπρεπε ή όχι. Νομίζω πως ήταν αναγκαίο. Έδειξε μεγάλη προσαρμοστικότητα και προσπάθησε το επόμενο διάστημα μέσα σε ένα πολύ ασφυκτικό, δύσκολο περιβάλλον να στηρίξει κατά το δυνατόν περισσότερο τους κοινωνικά πιο αδύναμους και βέβαια ήταν αναγκαίο να καταφύγει τότε στο λαό. Αμέσως μετά από αυτή την προσαρμογή, τον Σεπτέμβρη, πήγε σε εκλογές, με σκοπό να τεθεί στην κρίση του κόσμου όλη αυτή η αναγκαία στροφή προσαρμογής που έγινε προκειμένου να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά, όσο και αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό το πράγμα. Επικυρώθηκε από τον ελληνικό λαό και συνέχισε.
Έκτοτε θέλω να πιστεύω ότι ασκήθηκε μια πολιτική, προφανώς με πολλές παραλείψεις, με πολλά λάθη, με αδυναμίες αν θέλετε και με πράγματα που ενόχλησαν και ενοχλούν πολλούς και ενδεχομένως και εμένα. Όμως θεωρώ ότι κινηθήκαμε σε σωστό δρόμο.
Δεν επιθυμώ, ούτε είναι η στιγμή, να απαριθμήσω τους βασικούς τομείς που πράγματι έγιναν πράγματα και τα αισθάνεται ο πολίτης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι, ανεξάρτητα αν αυτά ήταν λιγότερα από τις δικές του πραγματικές ανάγκες. Γιατί όπως πολύ σωστά σκέπτεται η κοινωνία, το μέτρο σύγκρισης δεν είναι το τι μπορείς να κάνεις εσύ που κυβερνάς, αλλά το μέτρο των δικών του αναγκών, της οικογένειας και των παιδιών του. Και πολύ σωστά μας έκρινε με βάση αυτό το κριτήριο, παρότι έγιναν σημαντικά βήματα, είχαμε θετικά αποτελέσματα, ό,τι διακηρύτταμε πραγματοποιήθηκε προς μεγάλη απογοήτευση όσων έλεγαν ότι δεν θα βγει η χώρα από τα μνημόνια, δεν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, δεν θα κλείσει η 1η, η 2η, η 4η αξιολόγηση κ.λπ.
Όλα αυτά έγιναν. Η χώρα τον Αύγουστο βγήκε σε ξέφωτο. Δεν πέρασε φυσικά η κρίση, είναι μπροστά μας. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες. Και προφανώς τώρα που έγινε κατορθωτό -με τις θυσίες του ελληνικού λαού- η χώρα να πατήσει πιο σταθερά, μιας και περί αυτού πρόκειται, είμαστε σε θέση να συνομιλούμε για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.
Το δικό μας αφήγημα είναι να συνεχίσουμε με διορθωτικές κινήσεις στην κατεύθυνση μιας ανάπτυξης βιώσιμης και δίκαιης για όλους. Με διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και των εργασιακών που πετύχαμε. Το άλλο σχέδιο μπορεί να μην ομολογείται, αλλά παραμένει σαφές και είναι να αναλάβουν το βάρος τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα. Αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει. Για το ασφαλιστικό, βλέπετε, ήδη συνομιλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες του κλάδου, για να περάσει η επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό θα δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιλαμβάνεστε τι επιπτώσεις θα έχει και στις συντάξεις. Αν αύριο προκύψει ανάγκη, αυτές θα μειωθούν αναλόγως.
Τι συμβαίνει με τη ΔΕΗ; Ήδη διαμορφώνουν το περιβάλλον, ούτως ώστε πολύ γρήγορα να οδηγηθούν στο αρχικό σχέδιο που είχαν να κλείσει, να τεμαχιστεί και να πουληθεί σε ιδιώτες (συμφέροντα). Υπάρχει λοιπόν στο τραπέζι, όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν, ένα σχέδιο που δεν θα απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας.
Για να μην πάμε μακριά, έχουν «κλείσει το μάτι», και στην περιοχή μας, σε ό,τι σχετίζεται με τα χρυσορυχεία. Βλέπω αρχίζουν όσοι είναι υποψήφιοι με την Νέα Δημοκρατία, να αμφιταλαντεύονται για το τι πρόκειται να κάνουν. Νομίζω στον Παρατηρητή εξάλλου ο τέως υπουργός, άρχιζε να αναθεωρεί και να αφήνει ανοικτό το ζήτημα. Καταλαβαίνω ότι η κοινωνία μας πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την επόμενη ημέρα, όχι μόνο γενικά, αλλά και τοπικά. Και κυρίως, διότι θα έχουμε ζητήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας.
«Ουδέποτε διανοηθήκαμε να υποστηρίξουμε ότι η περιοχή έγινε όαση στα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ»
ΠτΘ: Ποια είναι η κριτική που ασκείται στο πρόσωπό σας, αλλά και με τελικό αποδέκτη τη κεντρική διοίκηση -από τις συναντήσεις που έχετε πραγματοποιήσει με το κόσμο- για την περιοχή μας όλο αυτό το διάστημα; Αφορούν τοπικά ζητήματα;
Γ.Χ.: Πάντοτε εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Δεν έγιναν όλα καλά. Γενικότερα στο πολιτικό μας λόγο, δίνουμε την αίσθηση ότι δεν θέλουμε να εισπράξουμε το μήνυμα που έστειλε η κοινωνία. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Το λέω αυτό, γιατί προφανώς καταλαβαίνουμε τι δεν έγινε, ή τι θα μπορούσε να γίνει. Όμως ουδέποτε διανοηθήκαμε να υποστηρίξουμε ότι η περιοχή έγινε «όαση», «παράδεισος» στα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολλές εσφαλμένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν για δεκαετίες. Αλλά είναι μεγάλη η απόσταση από την «όαση» ως την καταστροφολογία, που ακούω από συνυποψήφιο – ότι ανεργία έφτασε από το 8% στο 28 %, όταν είναι 16% κατά μέσο όρο στο νομό, ότι οι βιομηχανίες εξορίστηκαν στο εξωτερικό, όταν και οι πέντε πιο μεγάλες βιομηχανίες εδώ, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έκαναν επενδύσεις και δημιούργησαν 200 νέες σταθερές θέσεις εργασίας. Όταν λοιπόν συμβαίνουν αυτά και με ευκολία δημιουργείται ένα κλίμα κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, νομίζω ότι αδικεί και αυτούς που το καλλιεργούν.
Δεν υπάρχει λόγος, υπάρχει συνέχεια. Και εμείς, αυτή τη συνέχεια την καταλαβαίνουμε και την αντιλαμβανόμαστε. Προφανώς τα έργα που έγιναν με εμάς έχουν την αξία τους. Για παράδειγμα, βρέθηκε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη δωρεά, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα και η γενναία απόφαση του Πρωθυπουργού να γίνει το νέο νοσοκομείο εδώ στη Κομοτηνή, γιατί εκκρεμούσε αυτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ήταν η «μαύρη τρύπα» του συστήματος υγείας, πράγμα που το γνώριζαν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Δεν είχαν όμως την κοινωνική ευαισθησία για να βρουν τα 50 εκατομμύρια που δεν έλλειπαν και παλαιότερα. Έλλειπε όμως η πολιτική βούληση. Ή για παράδειγμα άλλα έργα που ξεκίνησαν μέσα σε έναν γενικότερο σχεδιασμό. Τα σημειώνω αυτά, γιατί η υπερβολή πολλές φορές μπορεί προς στιγμήν να δημιουργεί μια εντύπωση, όμως στο τέλος θα τη βρεις μπροστά σου. Και τέτοιες υπερβολές ακούγονται πολλές φορές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου.
Απαντώντας σε ένα ερώτημα που θέσατε στην αρχή, ακριβώς το ποια κριτική ασκείται προς εμένα, η αλήθεια είναι ότι ακούω με μεγάλη προσοχή και αυτούς που κρίνουν εμένα ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους μιλώ με πολλή ειλικρίνεια, όπως πρέπει να μιλάμε στους ανθρώπους, τονίζοντας πως παρότι δεν είχα κάποιο θεσμικό ρόλο, ανέλαβα και αναλαμβάνω ευθύνες περισσότερες από αυτές που μου αναλογούν. Το επισημαίνω αυτό, διότι τις ευθύνες και τους θεσμικούς ρόλους, τους δίνει η ίδια η κοινωνία με τις επιλογές της. Την προηγούμενη φορά σαφώς τις έκανε και αυτή τη φορά θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλες.
Πράγματι όλο αυτά τα τέσσερα χρόνια -και είναι κάτι που ακούω από πάρα πολλούς ανθρώπους- προσπάθησα να παραμείνω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, κοντά σε όλα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του τόπου. Εκπροσώπησα όσο ήταν δυνατόν καλύτερα, τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή μου τη διαδρομή για πάρα πολλές δεκαετίες, προσπάθησα να την αξιοποιήσω προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών των ανθρώπων. Δεν τη έβαλα στη ζυγαριά με σκοπό να την εξαργυρώσω με θέσεις. Δεν επιχείρησα αυτά που κάνουν όσοι δεν καταφέρνουν να εκλεγούν. Απαντώ λοιπόν σε αυτούς που με ρωτούν τι έκανα, ότι έμεινα στο τόπο μου και πάλεψα για τα ζητήματα και τις ανάγκες του με τις δυνάμεις που είχα και σήμερα είμαι έτοιμος, να απευθυνθώ σε όλους και να τους ζητήσω να κάνουν αυτή τη φορά τη σωστή επιλογή.
«Απευθύνομαι σε όλους όσους θέλουν να έχουν μια εκπροσώπηση που να έχει θετικά για τον τόπο αποτελέσματα»
ΠτΘ: Σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα, ποιες είναι οι προβλέψεις σας;
Δ.Χ.: Στο νέο αυτό τοπίο που διαμορφώνεται για την περιοχή, στο ψηφοδέλτιο – όπου τιμώ απεριόριστα όλους όσους είναι δίπλα μου και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το πολιτικό χώρο και την παράταξη- νομίζω πως, μετά και την αποχώρηση του Μουσταφά Μουσταφά, έχω ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι όλων, κάτι που δεν είναι μονάχα δική μου εκτίμηση, αλλά το βλέπει, το αντιλαμβάνεται και το αναγνωρίζει όλη η κοινωνία, η οποία και διαθέτει τα πάντα στα χέρια της. Για αυτό και απευθύνομαι και επιθυμώ να εκπροσωπήσω όλους, ανεξάρτητα από το πολιτικό σχηματισμό στον οποίο ανήκουν, όποια θρησκεία ή καταγωγή κι αν έχουν. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε αυτή τη θέση ευθύνης. Απευθύνω ένα ειλικρινές κάλεσμα να πορευθούμε μαζί, ώστε να έχουμε πράγματι ένα τέτοιο θετικό αποτέλεσμα. Σε όλους όσους θέλουν να έχουν μια εκπροσώπηση που να έχει θετικά για τον τόπο αποτελέσματα, που θα βάλει τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω από όλα.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.