10η και 9η Αγωνιστικη Play Off – Play Out Α1 Ερασιτεχνικης κατηγοριας

Φινάλε στα Play Off, αγωνία μέχρι τέλους για τα Play Out.

Το Σάββατο 24/4 ολοκληρώθηκαν και τυπικά τα Play Off της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας με την 10η και τελευταία αγωνιστική στην οποία είχαμε ανακατατάξεις στην τελική βαθμολογία.
Η πρωταθλήτρια Δόξα Προσκυνητών ολοκλήρωσε με  νίκη τα Play Off επικρατώντας εκτός έδρας  του ΠΑΟΚ Κοσμίου με σκορ 1-3.
Στο 28΄οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Βοργιατζίδη για να ισοφαρίσει ο Αμλέτ Ερκάν για το Κόσμιο στο 30΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Ο Τσέκος στο 34΄θα δώσει εκ νέου προβάδισμα στους Προσκυνητές και στο 59΄ο Βάσκος διαμόρφωσε το τελικό 1-3 πετυχαίνοντας το 19ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.
Ο ίδιος παίχτης είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά  στο 69΄το πέναλτι που εκτέλεσε απέκρουσε ο Μπουτσακτσή Εφτούν.
Δίκαια πρωταθλήτρια λοιπόν  αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τυπικά η Δόξα Προσκυνητών η οποία θα στεφθεί πρωταθλήτρια το Σάββατο  7 Μαϊου  σε φιλικό που θα γίνει με τον Αστέρα Αιγείρου.
Από την άλλη  o ΠΑΟΚ Κοσμίου  ολοκλήρωσε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά τερματίζοντας  στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και είδη οι διοικούντες της ομάδας έχουν ξεκινήσει την οργάνωση της νέας χρονιάς .
Στις Σάπες η Ελπίδα κέρδισε με 3-1την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου τερματίζοντας στη τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Για τους νικητές 2 τέρματα σημείωσαν ο Καραμπάτσιος  και ένα ο Αραμπατζής ενώ για το Νέο Σιδηροχώρι μείωσε ο Παππούς.
Στον Σώστη η τοπική Δόξα και ο Αστέρας Αιγείρου ήρθαν ισόπαλοι 2-2.
Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν με 2-0 με  τέρματα  των Βοινιάδη στο 15΄και Κυριακόπουλου στο 35΄ωστόσο ο Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει μειώνοντας αρχικά στο 65΄με κοντινό σουτ του Καρβουνιάρη
και με τον ίδιο παίχτη στο 87΄να διαμορφώνει το τελικό 2-2.
Έτσι οι δύο ομάδες μαζί με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ισοβάθμησαν με 25 βαθμούς αλλά βάση των μεταξύ τους αγώνων στην πέμπτη θέση κατατάσσεται  η Δόξα Σώστη και ο Αστέρας Αιγείρου παρά την εξαιρετική πορεία στα Play Off τερματίζει 6ος.
 
Στον υπoόμιλο των Play Out τα πράγματα σε ότι αφορά την παραμονή θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική καθώς τέσσερις ομάδες λίγο η πολύ έχουν πιθανότητες να υποβιβαστούν και μόνο ο Ορφέας Ξυλαγανής έχει σωθεί μαθηματικά.
Έτσι για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των Play Out στους Αγίους Θεοδώρους  ο Ηρακλής Σαπών  με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιακιμίδη που πέτυχε και τα δύο γκολ πήρε νίκη ανάσα καθώς επικράτησε του Σπάρτακου με σκορ 1-2 και τον έβαλε σε περιπέτειες.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Μπόζη Δ. στο 12΄για να έρθει ο Γιακιμίδης όπως προαναφέραμε να ισοφαρίσει αρχικά στο 15΄και να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του στο 77΄.
Πλέον την τελευταία αγωνιστική ο Σπάρτακος για να σωθεί θέλει έναν βαθμό εκτός έδρας με τον Αετό Μίσχου και ο Ηρακλής επίσης έναν βαθμό κόντρα στον Ορφέα Στρύμης.
Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Ορφέας Στρύμης  πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στον αδιάφορο  και σωμένο μαθηματικά Ορφέα Ξυλαγανής  με 4-3.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε τέρματα  των Τζιώτζιου και Καραγεωργίου.
Ο Πασχάλης μείωσε σε  2-1 για την Ξυλαγανή ενώ και πάλι ο Καραγεωργίου για την Στρύμη έκανε το 3-1.
Ο Πασχάλης και πάλι  για τους φιλοξενούμενους μείωσε σε 3-2 ενώ ο Απαλαγάκης  ανέβασε τον δείκτη  του σκορ σε 4-2 για την Στρύμη.
Ο Πασχάλης διαμόρφωσε το τελικό 4-2 πετυχαίνοντας  χατ τρίκ  ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση τον σκόρερ με 20 γκολ.
Την τελευταία αγωνιστική ο Ορφέας Στρύμης αγωνίζεται μέσα στον Ηρακλή Σαπών και θέλει  τουλάχιστον ισοπαλία για να σωθεί ανεξαρτήτου άλλου αποτελέσματος.
Εύκολα τρείς βαθμούς άνευ αγώνα πήρε ο Αετός Μίσχου ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στην δυσκολότερη θέση από τις υπόλοιπες ομάδες καθώς θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο του επί του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων για να παραμείνει στην κατηγορία.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της  10ης αγωνιστικής  των Play Off της Α1
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Δόξα Προσκυνητών 1-3
Ελπίδα Σαπών – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3-1
Δόξα Σώστη – Αστέρας Αιγείρου 2-2
 
Η βαθμολογία των Play Off μετά από 10 αγωνιστικές
1. Δόξα Προσκυνητών 45
2. ΠΑΟΚ Κοσμίου 31
3. Ελπίδα Σαπών 26
4. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 25  
5. Δόξα Σώστη 25
6. Αστέρας Αιγείρου 25
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της  9ης αγωνιστικής  των Play Out της Α1
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Ηρακλής Σαπών 1-2
Ορφέας Στρύμης – Ορφέας Ξυλαγανής 4-3
Ρεπό είχε  ο Αετός Μίσχου
 
Η Βαθμολογία  των Play Out μετά από 9 αγωνιστικές
1. Ορφέας Ξυλαγανής 25
2. Σπάρτακος Αγίων  Θεοδώρων 23
3. Ηρακλής Σαπών 23
4. Ορφέας Στρύμης 23
5. Αετός Μίσχου 20
6.ΑΟ Νέας Καλλίστης -3
 
Η επόμενη 10η αγωνιστική των Play Out (Κυριακή, 8 Μαϊου)
Αετός Μίσχου – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων
Ηρακλής Σαπών – Ορφέας Στρύμης
Ρεπό θα έχει ο Ορφέας Ξυλαγανής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.