Τραπεζα Αλληλεγγυης Εβρου: Μια μεγαλη πρωτοβουλια της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε.

Την πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου» ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση ο κος Πάνος Ισμαήλος, της Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε. Eξουσιοδοτημένου Διανομέα & Επισκευαστή της Mercedes-Benz

Για την υλοποίηση των δράσεων της «Τράπεζας Αλληλεγγύης Έβρου» έχει συσταθεί Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής για την κάλυψη τόσο των έκτακτων καθημερινών αναγκών τους όπως η προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων κτλ όσο και την παροχή απασχόλησης ηλικιωμένων και μαθητών σε ξεχωριστούς ειδικούς  χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, η «Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου» πρόκειται να προχωρήσει στη σύνδεση με την αγορά εργασίας των νέων που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να παραμείνουν κάτοικοι του τόπου καταγωγής τους. Επιπλέον πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία μηχανισμού κάλυψης εκτάκτων αναγκών όπως για παράδειγμα η σύνδεση χωριών με προσφορά Van της εταιρείας ώστε να εξυπηρετηθεί η κατ’ ανάγκη μετακίνηση των κατοίκων μεταξύ των χωριών αυτών, να υποστηρίξει ευάλωτα οικονομικά οικογένειες και νοικοκυριά μέσω κάλυψης υλικών αναγκών και να παρέχει άμεση υποστήριξη σε έκτακτες ανάγκες όπως καιρικές καταστροφές ώστε να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και το πνεύμα αισιοδοξίας των κατοίκων.

Επιπρόσθετα, πρόκειται να δημιουργηθεί η «Κατασκήνωση Μαθητών Δικαίων Έβρου» που θα μπορεί να φιλοξενήσει τους νεαρούς μαθητές σε χώρο βιωματικής δράσης και εκπαίδευσης με δυνατότητα λειτουργίας όλο το χρόνο σε μια προσπάθεια να προσφέρει πληρότητα ποιοτικού χρόνου στους νεαρούς μαθητές.

Η πρωτοβουλία «Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου» έρχεται ως επιστέγασμα των ήδη επιτυχημένων ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στην περιοχή και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται. Το 2018 ξεκίνησε η υλοποίηση ενός πρωτότυπου προγράμματος υιοθεσίας των σχολικών βαθμίδων στα Δίκαια Έβρου, με παροχή ηλεκτρονικού, αθλητικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, την πλήρη κάλυψη του κόστους των μαθητικών εκδρομών τόσο για το Γυμνάσιο-Λύκειο όσο και για το Δημοτικό, την πλήρη κάλυψη του κόστους θέρμανσης των Σχολικών μονάδων όπως και η παροχή όλων των απαιτούμενων βοηθητικών συγγραμμάτων που χρειάζονται οι μαθητές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.