Παραταση της παραμονης των Ουκρανων προσφυγων στην Ελλαδα

Την προσωρινή παράταση της παραμονής των Ουκρανών προσφύγων αποφάσισαν οι ελληνικές Αρχές.

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη, παρατείνεται η ισχύς του καθεστώτος προσωρινής προστασίας για τους εκτοπισθέντες από την Ουκρανία στη χώρα μας.

Η προσωρινή παράταση, όπως ορίζεται από την υπουργική απόφαση (ΑΔΑ: 90Ι346ΜΔΨΟ-89Β), έχει χρονική διάρκεια δώδεκα (12) μηνών και συγκεκριμένα από τις 4 Μαρτίου 2024 έως τις 4 Μαρτίου 2025.

Επισημαίνεται ότι λειτουργεί πύλη πληροφόρησης για τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες που έχουν αφιχθεί στη χώρα μας στην ιστοσελιδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την λεπτομερή ενημέρωση τους στην ουκρανική, ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία: Τι πιστεύουν οι Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα του European Council on Foreign Relations, μόλις το 10% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα νικήσει τον πόλεμο. Το 20% εκτιμούν ότι θα επικρατήσει η Ρωσία, ενώ το 37% θεωρούν ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε έναν συμβιβαστικό διακανονισμό.

Στην Ελλάδα, το 47% εκτιμούν ότι ο πόλεμος θα λήξει με έναν διακανονισμό. Μόλις το 2% «βλέπουν» νίκη της Ουκρανίας, ενώ το 30% πιστεύουν ότι η Ρωσία θα βγει νικήτρια από τον πόλεμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.