Οι ελληνες οι πιο ανευθυνοι οδηγοι στην Ευρωπη

…με 18% πίσω από τους Ιταλούς

Οι Έλληνες είναι οι 2οι λιγότερο υπεύθυνοι οδηγοί με 18%, πίσω από τους Ιταλούς (27%). Στον αντίποδα οι πιο υπεύθυνοι είναι οι Σουηδοί (38%), σύμφωνα με  τα αποτελέσματα για την Ελλάδα της 4ης έκδοσης του Ευρωβαρόμετρου για την Υπεύθυνη Οδήγηση του ιδρύματος Vinci Autoroutes σε περισσότερους από 12.000 Ευρωπαίους Οδηγούς από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Μεταξύ των αρνητικών στατιστικών για του έλληνες οδηγούς: το 73% παραδέχεται ότι βρίζει άλλους οδηγούς έναντι του 54% στην Ευρώπη. Το 28% παραδέχεται πως οδηγεί αφού έχει καταναλώσει αλκοόλ, ποσοστό ρεκόρ έναντι του11% στην Ευρώπη. Το 35% ρυθμίζει το GPS του έναντι του 39% στην Ευρώπη. Το 49% τηλεφωνεί χρησιμοποιώντας το Bluetooth έναντι του 43% στην Ευρώπη.Το 26% γράφει ή/και διαβάζει SMS ή e-mail έναντι του 24% στην Ευρώπη. Το 54% τηλεφωνεί χωρίς hands-free, ποσοστό ρεκόρ έναντι του 32% στην Ευρώπη.
 
Και τέλος το 49% τηλεφωνεί με ακουστικά, ποσοστό επίσης ρεκόρ έναντι του 31% στην Ευρώπη.
 
Η υπνηλία και η έλλειψη προσοχής αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους ως βασική αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Αύξηση του ποσοστού που συμμερίζεται αυτήν την άποψη καταγράφεται και στην Ελλάδα με +6 μονάδες, όπου το 65% των Ελλήνων συμφωνεί ότι αποτελεί πρόβλημα (57% στην Ευρώπη).

Πηγή: www.sofokleousin.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.