Η απιστευτη ιστορια μιας πρωην αδεσποτης σκυλιτσας απο την Αλεξανδρουπολη

Η Luna, που εγκαταλείφθηκε όταν ήταν κουτάβι, σήμερα ζει στην Αγγλία και συμμετέχει σε μία σημαντική φιλανθρωπική δράση

Αν η ιστορία της Luna ήταν μία κλασική ιστορία αδέσποτου σκύλου στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, τότε η πορεία της θα ήταν μάλλον αυτή: Θα γεννιόταν από αδέσποτη ή δεσποζόμενη, αστείρωτη μητέρα και, ως ανεπιθύμητη, θα κατέληγε νεκρή στα σκουπίδια, ή δίνοντας αγώνα να επιβιώσει στο δρόμο, για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, όσο δηλαδή επιβιώνουν συνήθως τα αδέσποτα στη χώρα μας, προτού ξεψυχήσουν από φόλα, τροχαίο ατύχημα, κακοποίηση, κτλ. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο, θα υιοθετούνταν και θα ζούσε μία καλή ζωή, δίχως να αποκλείει κανείς και το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης, σε περίπτωση που «γάβγιζε ή μαδούσε πολύ», «μασουλούσε τα πάντα», ή «γινόταν μεγαλύτερη απ’ όσο νομίζαμε».

Η αρχή της ιστορίας μας, όπως την αφηγήθηκαν στη «ΓΝΩΜΗ» οι εθελοντές, είναι συνηθισμένη: Η Luna, που είναι σήμερα περίπου 3 ετών, εγκαταλείφθηκε κουτάβι, μαζί με τα αδερφάκια της, στην αυλή ενός φιλόζωου, κάπου στην Αλεξανδρούπολη. Χάρις στην φροντίδα και το ενδιαφέρον μιας ομάδας συμπολιτών μας, που πλήρωσαν από την τσέπη τους τα έξοδα για εμβόλια, διαβατήρια κλπ, η Luna, μαζί με όσα αδερφάκια της επέζησαν, υιοθετήθηκαν από τη διεθνή οργάνωση διάσωσης σκύλων Chimney Farm, με έδρα το Hampshire της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 2014 που δημιουργήθηκε η οργάνωση, έχει υιοθετήσει χιλιάδες «ανεπιθύμητα» σκυλιά από διάφορες χώρες του κόσμου. Παράλληλα, έχει ενεργή συμμετοχή σε μία παγκόσμια αλυσίδα διάσωσης σκύλων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση στη Νότια Κορέα.

Τον Δεκέμβριο του 2019, εθελόντρια της Chimney Farm, έφτασε από την Αγγλία στην Αλεξανδρούπολη για να παραλάβει τη Luna και τα αδέρφια της.  Τελικώς,  η μικρή υιοθετήθηκε από την Jane, που την «ερωτεύτηκε» με την πρώτη ματιά. Η νέα της ζωή της πρώην αδέσποτης σκυλίτσας είναι γεμάτη βόλτες στην εξοχή, αγάπη και ξεγνοιασιά.

Τα χιλιόμετρα που διανύει με τη «μαμά» της, όμως, δεν είναι μόνο για αναψυχή. Στοχεύουν στην εκπλήρωση ενός σπουδαίου φιλανθρωπικού σκοπού: στην υποστήριξη του έργου ενός βρετανικού οργανισμού, που βοηθά ανθρώπους με άνοια και τις οικογένειές τους. Η Jane και η Luna, με κάθε χιλιόμετρο που διανύουν (έχουν ξεπεράσει ήδη τα 300 χιλιόμετρα μόνο για τον Μάρτιο και συνεχίζουν), συγκεντρώνουν δωρεές, οι οποίες προσφέρονται στον οργανισμό Dementia UK.

Οι εθελοντές της Αλεξανδρούπολης, που με την επιμονή, την αγάπη και την πίστη τους  χαρίζουν  σε πολλά σκυλιά, μια δεύτερη ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και εκτός, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με απαξιωτικά σχόλια, απειλές και ύβρεις, ακόμη και με αδιανόητες κατηγορίες για την «τύχη» των σκυλιών που υιοθετούνται στο εξωτερικό.

Αυτές οι κατηγορίες, που συνήθως προέρχονται από άσχετους με τη φιλοζωία ανθρώπους, αποτελούν προσβολή για τους υπεύθυνους και πολύ καλά ενημερωμένους εθελοντές φιλόζωους, που καταθέτουν καθημερινά χρόνο και χρήμα, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες για να σώσουν τα «σκουπίδια» που πέταξαν κάποιοι, δίχως δεύτερη σκέψη. Η ιστορία της Luna είναι μία από τις πολλές ιστορίες που αποτελούν την καλύτερη απάντηση προς όλους αυτούς και κυρίως δίνουν ελπίδα σε εκείνους που πραγματικά αγωνίζονται, ανιδιοτελώς, για αυτές τις ψυχές που είναι οι μόνες που δεν φταίνε σε τίποτα κι όμως, τραβούν τα πάνδεινα από κάποιους που θέλουν να λέγονται «άνθρωποι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.