Ξεκινησε η κατασκευη του Σταθμου Φυσικου Αεριου στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Στις αρχές του 2024 η έναρξη λειτουργίας του σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

Την έναρξη της κατασκευής του Σταθμού Φυσικού Αερίου στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου οι Όμιλοι ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «σε συνέχεια της από 11/6/2021 ανακοίνωσης και της από 23/8/2021 έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανακοινώνεται ότι υπεγράφη η ανάθεση κατασκευής του Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής από τους Ομίλους ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σηματοδοτώντας την έναρξη κατασκευής του έργου».

«Η ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, εταιρεία που θα αναπτύξει το Σταθμό με μοναδικούς και ισότιμους μετόχους την Motor Oil Renewable Energy (MORE) και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέθεσε την κατασκευή του Σταθμού στην ΤΕΡΝΑ A.E., η οποία με τη σειρά της υπέγραψε σύμβαση προμήθειας με τη Siemens για το βασικό εξοπλισμό της μονάδας εγκατεστημένης μικτής ισχύος 877 ΜW» με το συνολικό κόστος της επένδυσης να εκτιμάται στα 375 εκατ. ευρώ.

Η έναρξη εμπορικής λειτουργίας της μονάδας προγραμματίζεται για τις αρχές του 2024.

«Η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Σταθμού είναι στρατηγικής σημασίας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της χώρας μας για ηλεκτρική ενέργεια λόγω της προβλεπόμενης σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.