Το επενδυτικο σχεδιο της Motor Oil για την Κομοτηνη

Το 2024 υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία η νέα μονάδα φυσικού αερίου από κοινού με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Την άποψη πως η κοινή επένδυση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου στην Κομοτηνή αποτελεί μια καλή στρατηγική κίνηση εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, σε teleconference με τους θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

«Με τη λιανική αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα να είναι ακόμη ατελής, είναι επιτακτικό να έχεις τη δική σου παραγωγή», τόνισε ο κ. Τζαννετάκης, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες επενδύσεις στο φυσικό αέριο. H μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 877 MW προβλέπεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2024 και έχει προϋπολογισμό 375 εκατ. ευρώ. Θα χρηματοδοτηθεί κατά 75% από τραπεζικό δανεισμό και κατά 25% από ίδια κεφάλαια. Ηδη έχει ολοκληρωθεί συμφωνία με τράπεζες για τη χρηματοδότηση του έργου με project finance, ενώ η συμμετοχή στην επένδυση της ΜΟΗ με ίδια κεφάλαια ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης απόδοσης της επένδυσης, βάσει εσωτερικών μελετών αλλά και των εκτιμήσεων του συμβούλου της ΜΟΗ, McKinsey, όπως είπε ο κ. Τζαννετάκης, θα κυμανθεί μεταξύ 10% και 13%. Οσον αφορά τις ΑΠΕ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil αναφέρθηκε στα 360 MW εγκατεστημένης ισχύος για το 2022, με στόχο τα 650 MW έως το 2025.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.