Ξεκινησε η αντικατασταση του ελαστικου ταπητα στο Πανθρακικο

Ένα πάγιο αίτημα διοίκησης και αθλούμενων γίνεται πράξη

Μια επιδίωξη ετών άρχισε πλέον να λαμβάνει σάρκα και οστά στον χώρο του Πανθρακικού Σταδίου. Ο λόγος για την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα. Οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 8 Ιουλίου ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα τόσο της διοίκησης του σταδίου, όσο και των αθλούμενων.

Να θυμίσουμε ότι το πολυαναμενόμενο έργο της αντικατάστασης του φθαρμένου τάπητα του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, είχε προϋπολογισμό περίπου 780 χιλιάδες ευρώ.

Εκτός από την αντικατάσταση του τάπητα, βάσει της προκήρυξης του έργου αναμένεται να γίνει επίσης συντήρηση / επιδιόρθωση του περιμετρικού και του εγκάρσιου καναλιού απορροής ομβρίων, καθώς και του περιμετρικού τοιχίου της Λίμνης Στήπλ. Ακόμη θα γίνει διόρθωση των γεωμετρικών δεδομένων (διαπλάτυνση – επιμήκυνση) του διάδρομου φοράς του ακοντισμού και των επιφανειών που καταλαμβάνουν τα στρώματα προσγείωσης του άλματος επί κοντώ, θα αντικατασταθούν τα σκάμματα και οι βατήρες των οριζοντίων αλμάτων. Επιπλέον θα αποξηλωθούν οι υπάρχουσες βαλβίδες σφαιροβολίας, δισκοβολίας και σφυροβολίας και στη θέση τους θα μπουν νέες σε νέες θέσεις, θα αντικατασταθούν οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ και θα μεταφερθεί το άλμα σε ύψος σε νέα θέση.

Κλείνοντας να σημειωθεί ότι το κεντρικό γήπεδο του σταδίου μέχρι την αποπεράτωση του έργου θα είναι κλειστό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.