Ενισχυση ολων των αθλητικων εγκαταστασεων θελει ο Λ. Αυγενακης

Ο Υφ. Αθλητισμού επισκέφτηκε την Κομοτηνή και είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου, της Περιφέρειας και της ΣΕΦΑΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: «Το Πανθρακικό Στάδιο, που είναι πραγματικά κόσμημα, να αποκτήσει ακόμα περισσότερη ζωή, και εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται με σωστό τρόπο για όλους»

Την Κομοτηνή και τις Σάπες επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφτηκε αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και είχε συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφτηκε το Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το ΔΣ. Κατά την επίσκεψή του ανακοίνωσε πως άμεσα θα βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του ελαστικού τάπητα του Σταδίου, ενώ άκουσε τις προτάσεις των μελών του ΔΣ.

Στη συνέχεια βρέθηκε στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου είχε συνάντηση με την Κοσμήτορα κ. Ελένη Δούδα και μέλη του ΤΕΦΑΑ, στους οποίους μετέφερε το ενδιαφέρον του για τον πανεπιστημιακό αθλητισμό και τους ενημέρωσε για την πρόθεση του να φέρει νέο νομοσχέδιο για το θέμα των προπονητών.

Ο κ. Αυγενάκης είχε παράλληλα σύσκεψη και με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα στήριξης του αθλητισμού σε όλη την περιφέρεια, ενώ επισκέφτηκε και τις Σάπες, όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο στο χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Σαπών.

Σημαντική στήριξη στο Πανθρακικό Στάδιο

Ο κ. Αυγενάκης έφτασε λίγο μετά τις 6 στο χώρο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, συνομίλησε με αθλούμενους στο χώρο, ενώ περιηγήθηκε τις εγκαταστάσεις μαζί με τον Πρόεδρο του Πανθρακικού Σταδίου, κ. Βασίλη Γαβριηλίδη, τα μέλη του ΔΣ του Σταδίου, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και τον Περιφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τα μέλη του ΔΣ επεσήμαναν τα σημεία που πάσχουν στο χώρο, ιδιαίτερα τον ελαστικό τάπητα, ενώ του μετάφεραν για ακόμα μια φορά το αίτημα για τη δημιουργία κερκίδας στο κεντρικό γήπεδο, που θα επιτρέψει στο Στάδιο να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις.

Ο κ. Γαβριηλίδης καλωσόρισε τον κ. Αυγενάκη στις εγκαταστάσεις, σημειώνοντας πως μπορεί να έρχεται για πρώτη φορά δια ζώσης σε αυτό, όμως έχουν κάνει πολλές τηλεδιασκέψεις με πρωτοβουλία του, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον του για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ευχαρίστησε δε τον Υφυπουργό γιατί ήταν δική του ιδέα να αποκτήσουν έναν ικανό αριθμό εργαζομένων που είχαν ανάγκη, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του που βρίσκεται στη Ροδόπη και την Κομοτηνή, που αγαπά ιδιαίτερα, και βρίσκεται με φίλους και συνεργάτες, όπως η νέα Διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου, οι οποίοι δίνουν άμισθα τον χρόνο και την ψυχή τους για να κάνουν το καλύτερο για τις εγκαταστάσεις.

Η ομάδα της Διοίκησης αποτελεί προέκταση της ομάδας του Υπουργείου Αθλητισμού, σημείωσε, και είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, έστω και συμβασιούχοι, μετά από πολλά χρόνια.

Το πάγιο μήνυμα του ΔΣ και της Περιφερειακής Διοίκησης ήταν, από την πρώτη στιγμή, να προχωρήσει η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα, ένα έργο που πλέον έχει καταστεί απολύτως απαραίτητο.

Για αυτό και ανακοίνωσε πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα δημοπρατηθεί το έργο αυτό, προϋπολογισμού 780.000 ευρώ. Παράλληλα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες το Υπουργείο θα «τρέξει» το ζήτημα των γηπέδων τένις, το οποίο έχει «βαλτώσει», και το οποίο πρέπει να λυθεί.

Πέραν αυτών του έχουν κατατεθεί και άλλες ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος και στις συσκέψεις που ακολούθησαν, ώστε να μελετηθεί πως μπορούν να δρομολογηθούν.

«Αυτός ο χώρος, που είναι πραγματικά κόσμημα, να αποκτήσει ακόμα περισσότερη ζωή, και εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται με σωστό τρόπο για όλους τους πολίτες αλλά και τα αθλητικά σωματεία» ανέφερε.

«Ο Αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός προσφέρει, και είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση, να αξιοποιήσουμε με σωστό τρόπο και το τελευταίο ευρώ που έχουμε στη διάθεσή μας» συνέχισε, για αυτό θα αξιοποιήσουν όλες τις δυνάμεις, με συνέργειες με την αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν έργα και να μπορέσουν, και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στο οποίο προβλέπεται ένα μεγάλο ποσό για αθλητικές εγκαταστάσεις, να κάνουν νέες και να βελτιώσουν τις υφιστάμενες σε όλη τη χώρα.

«Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας καλούμαστε να κάνουμε δουλειά, έχουμε και την όρεξη και το μεράκι για να συνεργαστούμε, χωρίς κόμπλεξ και χωρίς δυσκολία, για να κάνουμε έργο» τόνισε.

Συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Στη σύντομη επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, την οποία χαρακτήρισε ένα πολύ σημαντικό πυρήνα αθλητισμού στην περιοχή, είχε συνάντηση με την Κοσμήτορα κ. Ελένη Δούδα, την αντιπρύτανη κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, καθώς και άλλα μέλη του ΤΕΦΑΑ.

Σύμφωνα με την κ. Δούδα, αναφέρθηκε αρκετά στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, ένα τομέα που τον ενδιαφέρει να αναπτύξουν τα ΤΕΦΑΑ και ειδικά αυτό της Κομοτηνής.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τους προπονητές που σχεδιάζει το Υπουργείο, για το οποίο ζήτησε τη συνεργασία τους.

Η κ. Δούδα τόνισε πως ως σχολή έχουν διαμορφώσει προτάσεις, ήδη από το προηγούμενο νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί προς ψήφιση, και έτσι μπορούν εύκολα να τις προσαρμόσουν στην υφιστάμενη κατάσταση, για τα διαφυλαχθούν όλα τα δικαιώματα των προπονητών.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ο κ. Μέτιος υποδέχτηκε στη συνέχεια τον κ. Αυγενάκη στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, με θέμα την αναβάθμιση των υποδομών του σταδίου αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας συνολικά.

«Ο αθλητισμός παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο πλέον στη ζωή μας, μετά και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε με τον κορωνοϊό» ανέφερε, και είναι σημαντικός για την υγεία των πολιτών.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως το Πανθρακικό Στάδιο αποτελεί προτεραιότητα για να αναβαθμιστεί, ώστε οι πολίτες να έχουν ένα χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας.

Επίσκεψη και στο Δημοτικό Στάδιο Σαπών

Ο κ. Αυγενάκης μετέβη και στο Δημοτικό Στάδιο Σαπών, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, μαζί με Αντιδήμαρχους και στελέχη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον και την συνεργασία του με τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών με χαρακτηριστικά δείγματα την ένταξη 11 προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στο πρόγραμμα «Άθληση για όλους», την προώθηση έργων αθλητικών υποδομών και ένταξης τους στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» καθώς και την παραχώρηση της αιγίδας της Γ.Γ.Α στο «Δρόμο Υγείας – Φιλίας – Αλληλεγγύης». Τέλος του κατέθεσε αιτήματα δημιουργίας νέων αθλητικών έργων υποδομής στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.