Προκηρυχθηκε το εργο για την αντικατασταση του ταπητα στο Πανθρακικο Σταδιο Κομοτηνης

Θα κοστίσει 780 χιλιάδες ευρώ, ενώ θα γίνουν εργασίες και αλλαγές και στους χώρους των αθλημάτων στίβου

Το πολυαναμενόμενο έργο της αντικατάστασης του φθαρμένου τάπητα του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, το οποίο θα κοστίσει περίπου 780 χιλιάδες ευρώ,  (626.923,48 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. (24%) 150.461,64 ευρώ), προκήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για την γρήγορη προκήρυξη του διαγωνισμού είχε δεσμευτεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του στο Στάδιο πριν από δύο περίπου μήνες, σημειώνοντας πως το Υπουργείο προτίθεται να κάνει και άλλες παρεμβάσεις στο χώρο.

Άλλωστε η αλλαγή του τάπητα αποτελούσε πάγιο αίτημα τόσο της διοίκησης του σταδίου, όσο και των αθλούμενων σε αυτό, με τον παλιό να έχει φτάσει προ πολλού στο τέλος της αντοχής του.

Εργασίες και βελτιώσεις σε όλο το χώρο

Η αποκατάσταση του στίβου του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, θα γίνει ώστε να πληροί όλες τις απαιτήσεις της World Athletics – πρώην International Αssociation of Athletics Federation (I.A.A.F.) : Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού.

Αυτό θα επιτευχθεί με την αντικατάσταση του υφιστάμενου αλλοιωμένου ελαστικού συνθετικού τάπητα μέσα στα όρια του αγωνιστικού χώρου. Η επιφάνεια επίστρωσης του νέου ελαστικού συνθετικού τάπητα είναι περίπου 7.000 μ2, ενώ θα είναι μπλε  χρώματος.

Επίσης θα γίνει συντήρηση / επιδιόρθωση του περιμετρικού και του εγκάρσιου καναλιού απορροής ομβρίων, καθώς και του περιμετρικού τοιχίου της Λίμνης Στήπλ. Ακόμη θα γίνει διόρθωση των γεωμετρικών δεδομένων (διαπλάτυνση – επιμήκυνση) του διάδρομου φοράς του ακοντισμού και των επιφανειών που καταλαμβάνουν τα στρώματα προσγείωσης του άλματος επί κοντώ, θα αντικατασταθούν τα σκάμματα και οι βατήρες των οριζοντίων αλμάτων.

Επιπλέον θα αποξηλωθούν οι υπάρχουσες βαλβίδες σφαιροβολίας, δισκοβολίας και σφυροβολίας και στη θέση τους θα μπουν νέες σε νέες θέσεις, θα αντικατασταθούν οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ και θα μεταφερθεί το άλμα σε ύψος σε νέα θέση.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 150 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, με τις εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν, αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων, το πρώτο εξάμηνο του 2021.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.