Ξανα εν αμφιβολω η λειτουργια δευτερου ασθενοφορου στη Ροδοπη

Το πρόβλημα φιλοξενίας διασωστών παραμένει, τη στιγμή που η στελέχωση είναι οριακή

Σταύρος Καμπουραντώνης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης: «Δυστυχώς με τα ευχολόγια δεν σώζεται το πράγμα, ούτε λύνονται τα προβλήματα. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να βρουν μια λύση»

Με ένα ασθενοφόρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ροδόπη, μιας και το πρόβλημα της φιλοξενίας διασωστών του ΕΚΑΒ από άλλες περιοχές στην πόλη μας δεν έχει επιλυθεί μόνιμα.

Το θέμα έχει προκύψει ήδη από τον Οκτώβριο, και παρά τις προσωρινές λύσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς, θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι είτε να στελεχωθεί με επαρκές προσωπικό η τοπική υπηρεσία, ή να βρεθεί μόνιμος χώρος για την φιλοξενία των διασωστών που δέχονται να μεταβούν για ένα μήνα στην πόλη μας για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης κ. Σταύρος Καμπουραντώνης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, καλώντας τους αρμόδιους να βρουν μια λύση.

Καμία ανταπόκριση από τις αρχές

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, σημείωσε, έχοντας γνώση του προβλήματος,  προσπάθησε να προλάβει τέτοια περιστατικά, αλλά δεν εισακούστηκε. Το ζήτημα άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια το φθινόπωρο του 2022, όταν μετά από παρέμβασή τους, είχε βρεθεί μια προσωρινή λύση. Με το νέο έτος είχαν συναντήσει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, για να μπορέσουν να είναι έτοιμοι όταν προκύψει ξανά το πρόβλημα, όμως δεν βρέθηκε λύση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Μάιο ήρθαν δυο διασώστες στην περιοχή μας, που φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μελών του ΕΚΑΒ, και ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε διασώστες τον Ιούνιο, δεν μπόρεσε να βρεθεί λύση για την φιλοξενία τους. Με το υπάρχον προσωπικό, σημείωσε ο κ. Καμπουραντώνης, μπορούν να λειτουργήσουν οριακά δύο ασθενοφόρα στη Ροδόπη, όμως το ένα παροπλίζεται, αν υπάρχει πρόβλημα υγείας σε κάποιον διασώστη ή δεν είναι διαθέσιμος.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα, διότι ένας συνάδελφος έχει πρόβλημα υγείας. Προσπαθούμε από άλλες περιοχές της Θράκης να καλύψουμε με ασθενοφόρο τις περιοχές οι οποίες έχουν ανάγκη» ανέφερε, κάτι που όμως δεν είναι τόσο καλό, για την περιοχή που θα χάσει το ένα ασθενοφόρο, για να καλύψει κάποια άλλη περιοχή. 

Όσο μπορούν θα διατηρούν τα δύο ασθενοφόρα στη Ροδόπη, όμως η κατάσταση είναι οριακή, και ιδιαίτερα δύσκολη.

Πρόταση για παραχώρηση κτιρίου

Το πρόβλημα αυτό συναντάται σε όλη τη Θράκη, πλην της Αλεξανδρούπολης, που έχει 10 επικουρικούς διασώστες, και αυτή τη στιγμή καλύπτει και περιοχές που έχουν ανάγκη, όμως θα έχει και αυτή σημαντικό πρόβλημα αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου. «Δεν είναι σκοπός μας να αποδυναμώσουμε μια περιοχή για να μπορέσουμε να καλύψουμε μια άλλη. Καλό είναι ο κάθε νομός να είναι αυτόνομος σε ασθενοφόρα, και να μην έχει την ανάγκη άλλων περιοχών» σημείωσε σχετικά ο κ. Καμπουραντώνης.

Για αυτό και έχουν προτείνει να παραχωρηθεί ένα κτίριο το οποίο δεν χρησιμοποιείται, και σε συνεργασία με ΠΑΜΘ και Δήμο Κομοτηνής να φρεσκαριστεί, να ετοιμαστεί και να μπορούν να το χρησιμοποιούν σαν ξενώνα οι διασώστες που έρχονται στην περιοχή μας, ώστε να μην αναγκάζονται κάθε φορά να ψάχνουν πού θα μείνουν. Δυστυχώς όμως όλες οι οχλήσεις τους σε διοίκηση και αντιπολίτευση Περιφέρειας και Δήμου, έχουν πέσει στο κενό.

«Εμείς σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θέλουμε οι συνάδελφοι να γίνονται δέκτες παραπόνων από τον κόσμο, για κάτι το οποίο δεν φταίνε» σημείωσε ο κ. Καμπουραντώνης, καλώντας τους να  απευθυνθούν στην περιφέρεια και στον δήμο για τους λόγους. «Δυστυχώς με τα ευχολόγια δεν σώζεται το πράγμα, ούτε λύνονται τα προβλήματα. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να βρουν μια λύση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.