Βρεθηκε στεγη για τους «μεταφερομενους» ΕΚΑΒιτες στην εκπνοη του χρονου

Προσωρινή η εξασφάλιση λειτουργίας του 2ου ασθενοφόρου αν δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης

Στην εκπνοή του χρόνου δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου λύση στο ζήτημα της στέγασης των στελεχών του ΕΚΑΒ που βρίσκονται από την Τετάρτη στην πόλη μας, για την αναγκαία κάλυψη των θέσεων που εξασφαλίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας του δεύτερου ασθενοφόρου στη Ροδόπη.

Υπενθυμίζουμε πως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το Σωματείο ΕΚΑΒ Θράκης δια του προέδρου του κ. Σταύρου Καμπουραντώνη είχε γνωστοποιήσει μέσα από τις σελίδες του «ΠτΘ» την αδυναμία εξεύρεσης καταλυμάτων για την φιλοξενία τριών «μεταφερόμενων» από άλλες περιοχές της Ελλάδας, εργαζομένων του ΕΚΑΒ που θα εξασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας του δεύτερου ασθενοφόρου.

Όπως και τότε είχαμε γράψει, η αδυναμία φιλοξενίας των προαναφερθέντων θα οδηγούσε σε «κατάργηση» του δεύτερου ασθενοφόρου καθώς το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των βαρδιών καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας και στα δύο ασθενοφόρα της περιοχής, ενώ τους οφείλονται περισσότερες των 700 αδειών και αντίστοιχος αριθμός ρεπό.

Είχαν προηγηθεί σειρά αιτημάτων από πλευράς του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θράκης προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, και όχι μόνο, με μοναδική προσφέρουσα εξ αρχής λύση την ανταπόκριση του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ».

Λύση δια του Νίκου Τσαλικίδη

Τελικά όπως έκανε γνωστό μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Καμπουραντώνης δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, ο οποίος μεσολάβησε για την εξεύρεση δύο καταλυμάτων για διάστημα ενός μηνός για την στέγαση των στελεχών του ΕΚΑΒ.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως εξήγησε ο ίδιος τα δύο στελέχη θα αναχωρούσαν σήμερα Παρασκευή για την μόνιμη βάση τους, ενώ η Ροδόπη θα έμενε από σήμερα με ένα ασθενοφόρο για την κάλυψη όλων των αναγκών του νομού.

Ο κ. Καμπουραντώνης ευχαρίστησε τον κ. Τσαλικίδη για τη διάθεση των δωματίων, εξηγώντας πως μέσα από αυτήν «εξασφαλίστηκε προς το παρόν η λειτουργία του ασθενοφόρου» για να τονίσει ωστόσο πως πρόκειται για προσωρινή λύση η οποία δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα.

Οι τρεις ΕΚΑΒίτες που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ροδόπη θα παραμείνουν για διάστημα ενός και δύο μηνών προσφέροντας τη δυνατότητα λειτουργίας του ασθενοφόρου, ωστόσο η έλλειψη μόνιμων προσλήψεων όπως εξήγησε ο ίδιος «θα διαιωνίζει απλά το πρόβλημα».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία συναδέλφων τους και για τη νέα χρονιά με την ίδια «συνταγή» της προσωρινής παραμονής τους στην πόλη μας για την κάλυψη των κενών, αναμένοντας ωστόσο μόνιμη λύση που συνεπάγεται στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν εξασφαλίσεις για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και όσων ακολουθήσουν ο κ. Καμπουραντώνης επανέλαβε ότι το σύνολο των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής είναι ενήμεροι ώστε να διασφαλιστούν οι μελλοντικές ανάγκες στέγασης, γνωστοποιώντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιδιωχθεί νέα συνάντηση με τον κ. Τσαλικίδη για την έγκαιρη προετοιμασία και εξασφάλιση των αναγκαίων δωματίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.