Συνεχιζει να αυξανει τους ωφελουμενους του το Κεντρο Ημερησιας Φροντιδας του Συλλογου Αγιοι Θεοδωροι

Αύξησε τη δυναμικότητα του στα 90 άτομα, σε δύο βάρδιες, με την προοπτική να αυξηθούν περισσότερο με τη δημιουργία του νέου κτιρίου

Στην αύξηση των ωφελούμενων που μπορεί να εξυπηρετήσει, από 52 σε 90, προχώρησε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση του Συλλόγου Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

Το κέντρο είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του πριν από περίπου 5 χρόνια με δυνατότητα κάλυψης 28 ωφελούμενων, που στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε 52.

Το συνεχές ενδιαφέρον που υπάρχει όμως για τις υπηρεσίες του, καθώς και οι ανάγκες που έχουν προκύψει, οδήγησαν στην αύξηση της δυναμικότητας στα 90 άτομα σε δύο βάρδιες, με 45 άτομα ανά βάρδια, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του.

Το Κέντρο είναι υποχρεωμένο να διαθέτει το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό για όλο το ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και λειτουργεί καθημερινά σε δύο βάρδιες, ήτοι 07:00 π.μ.- 15:00 μ.μ. και 13:00μ.μ.- 21:00 μ.μ.

Σύμφωνα με τον Διοικητικό Διευθυντή του Συλλόγου κ. Ηλία Ποιμενίδη, ήδη οι ωφελούμενοι έχουν ξεπεράσει τους 60, και θεωρούν πως θα συμπληρώσουν και τον αριθμό των 90 ωφελούμενων σε βάθος χρόνου.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, τόνισε, εδώ και χρόνια, και περιμένουν να συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Για αυτό ελπίζουν πως θα μπορέσουν να προχωρήσουν σύντομα στην κατασκευή του νέου κτιρίου στον χώρο του Κέντρου, το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουν τους ωφελούμενους, αλλά και να διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει σε αυτούς.

Το νέο κτίριο, η κατασκευή του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από το LEADER, θα είναι διώροφο, όμως η κατασκευή του έχει καθυστερήσει λόγω της αύξησης των τιμών στον κλάδο των κατασκευών, κάτι που έχει δημιουργήσει προβλήματα στα σχέδια του Συλλόγου.

Παρόλα αυτά ελπίζουν πως θα ανευρεθεί σύντομα τρόπος για να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσουν στην κατασκευή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.