Νεο κτιριο, περισσοτερες υπηρεσιες για το Κεντρο Διημερευσης και Φροντιδας «αξιΖΩ»

Το Κέντρο του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ «Άγιοι Θεόδωροι» θα διπλασιάσει τους ωφελούμενούς του

Να διπλασιάσει τους ωφελούμενούς του, αλλά και να διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει σε αυτούς, φιλοδοξεί ο Σύλλογος Μέριμνας Α.με.Α. Νοητικής Υστέρησης ν. Ροδοπης «Αγ. Θεόδωροι», δημιουργώντας ένα νέο κτίριο στο χώρο του ήδη υπάρχοντος Κέντρου Διημέρευσης και Φροντίδας «αξίΖΩ»

Το νέο κτίριο, η κατασκευή του οποίου θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το LEADER, θα είναι διόρωφο, με υπόγειο εμβαδού 255,37 τ.μ., και τη χαμηλωμένη αυλή του, εμβαδού 90,52 τμ, ισόγειο, εμβαδού 194,65 τ.μ., και έναν διώροφο ημιυπαίθριο, εμβαδού 49,60τμ και τον όροφο, εμβαδού 107,68 τ.μ. και τον ημιυπαίθριό του, εμβαδού 44, 20τμ.

Το κτίριο αυτό αποτελεί μόνο την αρχή του σχεδιασμού για την επέκταση των υπηρεσιών τους, σημείωσε ο κ. Ηλίας Ποιμενίδης, διοικητικός διευθυντής των Κέντρων Διημέρευσης και των Δομών του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

Αύξηση ωφελούμενων και υπηρεσιών

Στο υπόγειο, τόνισε ο κ. Ποιμενίδης, θα δημιουργηθούν χώροι φυσιοθεραπείας και γυμναστηρίου, στο ισόγειο θα δημιουργηθεί αίθουσα Snoezelen και άλλες αίθουσες για λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.α., και στον πάνω όροφο θα είναι τα γραφεία των συνεργατών του Συλλόγου που θα στελεχώνουν όλες αυτές τις υπηρεσίες, δηλαδή του εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή κτλ.

«Μέσα από αυτή τη νέα επέκταση, θα μπορέσουμε αντί για 56 ωφελούμενους, που έχουμε αυτή τη στιγμή, να φιλοξενούμε 108» σημείωσε, καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη που υπάρχει στην περιοχή μας.

Την ίδια ώρα θα μπορέσουν να βελτιώσουν τόσο τις υπηρεσίες που ήδη προσφέρουν, όσο και να τις επεκτείνουν. Έτσι θα δημιουργήσουν καινούριες αίθουσες για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, επεκτεινόμενοι σε αυτό το κομμάτι.

Η κατασκευή του νέου κτιρίου περιλαμβάνει και φωτοβολταϊκά στην οροφή του, μέσα από τα οποία η δομή θα έχει και εξοικονόμηση στο κομμάτι της ενέργειας.

Στόχος η συνεχής επέκταση της δομής

Να θυμίσουμε πως η αρχική πρόβλεψη, όταν είχε χτιστεί το κεντρικό κτίριο της δομής, ήταν πως θα συμπληρωθεί από τρεις οικίες αυτόνομης διαβίωσης, στον ίδιο χώρο.

Όμως οι Στέγες αυτόνομης διαβίωσης, με βάση το νόμο, πλέον δεν μπορούν να βρίσκονται εκτός πόλης. Έτσι ο Σύλλογος προχώρησε στη δημιουργία τους εντός αυτής, σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούν ωφελούμενοί του, και με τα τετραγωνικά μέτρα που έμειναν διαθέσιμα, σχεδίασαν το νέο κτίριο.

Την ίδια ώρα έχουν και τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της δομής, για τις οποίες έχουν ήδη κάποιες σκέψεις για το μέλλον, που θα υλοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης.

Άλλωστε πάντα στοχεύουν να καλύψουν τον αριθμό των ωφελούμενων που έχουν ανάγκη, αλλά και να διευρύνουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτούς, σημείωσε ο κ. Ποιμενίδης.

Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023, όμως ο κ. Ποιμενίδης θεωρεί πως θα δοθεί παράταση, και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ελπίζοντας πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.