Ορυμαγδος αντιδρασεων για το κλεισιμο της Νυμφαιας

Από πολιτικούς και φορείς, που ζητούν την λειτουργία της ενόψει της Τουριστικής Περιόδου

Πολλαπλές αντιδράσεις προκάλεσε το κλείσιμο της Νυμφαίας, παρά την επανεκκίνηση του τουρισμού, τόσος σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, με πολλαπλά αιτήματα για την λειτουργία της.

Ήδη έχει καταγραφεί η διαμαρτυρία του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, καθώς και του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Παράλληλα την αντίδρασή τους, αλλά και το αίτημα για επαναλειτουργία, καταθέτουν, μεταξύ άλλων, με κοινή δήλωσή τους η τομεάρχης Τουρισμού και οι βουλευτές ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστας Κατσιμίγας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου κ. Μαρία Πολυμέρου, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης, αλλά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας.

Κώστας Κατσιμίγας: Σε απόγνωση οι τουριστικές επιχειρήσεις της ΑΜΘ και κυρίως στην Θάσο

Ξανά σε Χαλκιδική και Πιερία οδηγούνται οι Βαλκάνιοι Τουρίστες, τονίζει ο Κώστας Κατσιμίγας:

«Κλειστή και πάλι η Νυμφαία/ Makaza για προληπτικούς λόγους μέχρι 25 Μαΐου, όπως μας ενημερώνει η σοφή μας κυβέρνηση. Σε απόγνωση οι τουριστικές επιχειρήσεις της ΑΜΘ και κυρίως στην Θάσο. Ανοίγει το Ορμένιο και για επιβατικά, που φέρνει τουρίστες μέχρι Διδυμότειχο. Και πάλι οι βαλκάνιοι τουρίστες οδηγούνται σε Χαλκιδική και Πιερία. Κανένας πειστικός λόγος από πλευράς Χαρδαλιά. Από Προμαχώνα και Ορμένιο δεν κολλάει . Από Νυμφαία Κολλάει. ΕΛΕΟΣ πια!!!

Υ.Γ. Έγκυρες πληροφορίες από τουριστικους πράκτορες στην Φιλιππούπολη μιλούν για προώθηση διαφημίσεων μόνο σε περιοχές Χαλκιδικής Πιερίας και νησιών. Ταυτόχρονα γίνεται μεγάλη εκστρατεία για αποτροπή αφίξεων στην ΑΜΘ και προώθηση τουριστών στα βουλγαρικά θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρουμανία ως γνωστόν δεν έχει μεγάλη ακτογραμμή και με εξαίρεση την Μαμάγια στην Κωνστάντζα και την Μανγκάλια δεν έχει πολλούς προορισμούς. Επομένως θα οδηγηθούν  και ρουμάνοι τουρίστες στη Μαύρη Θάλασσα. Κι εμείς θα μείνουμε με τα άνευ ουσίας ταξιδάκια του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κου Τσιώνη και τον ψηφιακό βομβαρδισμό στις γειτονικές χώρες. Τόσος βομβαρδισμός που οι άνθρωποι θα χρειαστούν ηλεκτρονικά καταφύγια!!!

Μαρία Πολυμέρου: Τουριστικός αποκλεισμός της Θάσου

Επαναλαμβάνεται και φέτος ο περσινός εφιάλτης, τονίζει με ανάρτησή της η Μαρία Πολυμέρου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Περιφέρειας

« Η Ανευθυνότητα που οδηγεί στον  τουριστικό αποκλεισμό της Θάσου! Πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα που αφορά τον τουρισμό της Θάσου. Μόνο ντροπή μπορούμε να νιώσουμε για τις ολέθριες εξελίξεις και το κλείσιμο της Νυμφαίας. Σήμερα 14 Μαΐου που ανοίγει επίσημα ο τουρισμός στην Ελλάδα εμείς βιώνουμε το δικό μας «dejavu». Επαναλαμβάνεται και φέτος ο περσινός εφιάλτης.

Κάποιοι αποφάσισαν να κάψουν την Θάσο! Έχουμε άδικο να νιώθουμε ότι υφιστάμεθα ένα προσχεδιασμένο έγκλημα; Ακούγεται ότι  η Νυμφαία έκλεισε λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων. Το ζήτημα είναι γιατί αυτές οι εγκαταστάσεις ενώ όλοι ξέραμε πως είναι απαραίτητες, δεν δημιουργήθηκαν ολόκληρο χειμώνα; Τι έχουν να πουν αυτοί που πριν ένα μήνα πανηγύριζαν για το πιλοτικό άνοιγμα της Νυμφαίας ; Έκαναν κάτι εκτός από το πανηγυρίζουν;

Προσέξτε για τους πολίτες της Θάσου και για τους επιχειρηματίες του τουρισμού αυτό δεν είναι μία απλή ερώτηση αλλά μία απαίτηση προς όλους αυτούς που μισθοδοτούνται με λεφτά της Περιφέρειας αλλά αποδεικνύονται ανίκανοι ακόμη και για τα αυτονόητα.  Τελικά τι μετράει περισσότερο για αυτούς ο τόπος μας που καταστρέφεται για άλλη μία χρονιά ή η θέση σας ο μισθός που εισπράττεται;

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει ο τουρισμός, κλείνουν την Νυμφαία!

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν με κοινή δήλωση του η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπουλου και οι βουλευτές ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ: Ελευθεριαδου Τάνια, Χαρίτου Δημήτρης, Γκαρά Νατάσα, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Ξανθοπουλος Θεόφιλος.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η Νυμφαία φέτος θα ανοίξει χωρίς προβλήματα και περιορισμούς και δεν θα ξαναζήσουμε τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις, τελείως αιφνιδιαστικά πριν λίγες ώρες η πύλη εισόδου της Νυμφαίας  έκλεισε με αποτέλεσμα να εκτεθούμε για ακόμα μία φορά στους ταξιδιώτες που θέλουν να  επισκεφθούν τη χώρα μας, και ταυτόχρονα να αδικούνται οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι περσινές παλινωδίες κόστισαν στον τουρισμό της ΑΜΘ. Όπως και πέρσι δεν είχαν σχέδιο, έτσι και φέτος γίνεται «αλαλούμ».

 Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις. 

Ανέστης Βαφειάδης: Dejavu στη Νυμφαία

«Ένα dejavu ζούμε πλέον για τη Νυμφαια και το άνοιγμα του τουρισμού …

Κανένας δε έμαθε, κανένας δε κατάλαβε από πέρυσι» ήταν το σχόλιο του Ανέστη Βαφειάδη.

Αντώνης Γραβάνης: Επιβάλλεται η λειτουργία της πύλης εισόδου

Τεράστια προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία βλέπει ο Αντώνης Γραβάνης:

«Η απόφαση του Υπουργείου να παραμείνει κλειστός ο Μεθοριακός Σταθμός της Νυμφαίας θα επηρεάσει δραματικά την τουριστική κίνηση στη Ροδόπη και την Περιφέρεια μας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

Βασικό λόγο αποτελεί η έλλειψη υποδομών, γεγονός που ως Επιμελητήριο έχουμε τονίσει επανειλημμένα και έχουμε ζητήσει τον εκσυγχρονισμό αυτών.

Σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, επιβάλλεται η λειτουργία της πύλης εισόδου για διέλευση τουριστών, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση, πρέπει να ανακληθεί, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη και κυβερνητικά στελέχη ώστε να βρεθεί άμεσα λύση»

Μάρκος Δέμπας: Η αγανάκτηση ξεχειλίζει σε Καβάλα και Θάσο

Για έκπληξη και ντροπή μιλά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, παραθέτοντας την επιστολή των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ που προειδοποιούσε για ακριβώς αυτό το θέμα.

«Έκπληξη και Ντροπή….Ξαφνικά και ενώ σήμερα ανοίγει ο Τουρισμός, να ανακοινώνεται ξαφνικά ότι η πύλη εισόδου από την Νυμφαία κλείνει …..Η αγανάκτηση από το νησί της Θάσου κυρίως, ξεχειλίζει.    Σας παραθέτω μέρος της  επιστολή μας προς τα Υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη πριν 20 ημέρες.

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους που επί 1 χρόνο δεν έγινε κανένα έργο στην Νυμφαία.

“Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να βιώσουμε, στην περιοχή μας και να δούμε τα περσινά γεγονότα, τα οποία μας οδήγησαν σε μια καταστροφική χρονιά.

Αρχικά, μας ανακοινώσατε, ότι ανοίγει ο τουρισμός και οι πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό, θα λειτουργήσουν κανονικά. Έτσι και με την παρότρυνση των Επιμελητηρίων, οι επιχειρήσεις του τουρισμού, οργανώθηκαν, επένδυσαν χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις και ευπρεπισμό των μονάδων τους, προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό, προμηθεύτηκαν εμπορεύματα, αναμένοντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις πύλες εισόδου.

Δυστυχώς και ενώ το πρώτο 10ημερο, κυλούσαν όλα ομαλά, ξαφνικά ανακοινώνετε,  το κλείσιμο για τις πύλες εισόδου του οδικού τουρισμού, και ιδιαίτερα της πύλης εισόδου της Νυμφαίας, κατευθύνοντας όλους τους επισκέπτες στον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις και τελικά ένα καταστροφικό καλοκαίρι 2020, για τις επιχειρήσεις μας.

Η πύλη εισόδου της Νυμφαίας, δέχεται πάνω από 1,6 εκατομμύριο αφίξεις τουριστών και είναι η βασικότερη πύλη εισόδου για την περιοχή μας.

Θέλουμε επομένως, το συντομότερο δυνατό, να μας ανακοινώσετέ ποιες είναι οι προθέσεις σας, για την λειτουργία της πύλης εισόδου, για το 2021 και να δεσμευτείτε εφόσον λειτουργήσει κανονικά.

Χιλιάδες άνθρωποι του τουρισμού αγωνιούν και μας ρωτούν καθημερινά, εάν θα είναι ανοιχτή η Νυμφαία και πρέπει να τους ενημερώσουμε, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους και να προετοιμασθούν κατάλληλα.

Εάν δεν είναι στην πρόθεση σας να τη λειτουργήσετε, αυτή θα είναι μια καταστροφική απόφαση για τις επιχειρήσεις μας και θα πρέπει να την γνωρίζουμε. Θα ήταν προτιμότερο επομένως να παραμείνουν κλειστές, αυτές οι επιχειρήσεις, από το να ανοίξουν και απλός ποτέ να μην δούνε, τουρίστες στην περιοχή. Πρέπει να είστε σαφής για αυτή την εξέλιξη.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη μια χρονιά με εμπόδια εισόδου στους τουρίστες, που επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή μας. Έχουν την διάθεση να ανοίξουν και να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, δεν θα δεχτούν καμία κοροϊδία σε βάρος τους.”»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.