Κλειστη… μεχρι νεωτερας η Νυμφαια για τους τουριστες

Μόνο από Προμαχώνα και Ορμένιο η είσοδος – Έντονη διαμαρτυρία από το Δήμο Κομοτηνής

Μόνο οι συνοριακοί σταθμοί Προμαχώνα και Ορμενίου θα είναι ανοιχτοί για την είσοδο τουριστών, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτό σημαίνει πως ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας, παρά το γεγονός ότι λειτούργησε πιλοτικά τις προηγούμενες εβδομάδες, θα συνεχίσει να έχει περιορισμούς, «στραγγαλίζοντας» για ακόμα μια χρονιά την κίνηση από την περιοχή μας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά να ανακληθεί η απόφαση, η οποία, όπως τονίζει, αποτελεί ταφόπλακα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

«Ανήμερα του εορτασμού της εθνικής επετείου μας, η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και εντελώς αναιτιολόγητα αποφάσισε να εξαιρέσει την περιοχή μας από τα νέα μέτρα ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας. Χωρίς καμία προφανή λογική εξήγηση κλείνουν την πόρτα εισόδου στους τουρίστες, που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα μέσω της πύλης εισόδου της Νυμφαίας Κομοτηνής! Εξαιρώντας, έτσι, για άλλη μια φορά τον τόπο μας από τη δυνατότητα να ανατάξει μέσω του τουρισμού τη βαριά πληττόμενη από την κρίση της πανδημίας οικονομία του. Θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και να ανακληθεί η παράλογη και κατάφωρα άδικη απόφαση. Η Κομοτηνή και η Ροδόπη δεν μπορεί ν΄ αποτελεί το αποπαίδι της ανάπτυξης! Οι υπεύθυνοι οφείλουν ν’ απαντήσουν άμεσα και να ακυρώσουν την απόφαση, που βάζει ταφόπλακα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.