Αντιδραση Στυλιανιδη για το κλεισιμο της Νυμφαιας

Μετέβη μαζί με στελέχη της Αστυνομίας στο συνοριακό σταθμό και κατέγραψαν τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν

Η έλλειψη χώρου ελέγχου επί του κάθετου άξονα η κύρια «αιτιολογία» για την μη λειτουργία της

Η έλλειψη χώρου ελέγχου επί του κάθετου άξονα, ιδιαίτερα μετά την άρνηση αυτός να γίνεται επί Βουλγαρικού εδάφους, προβλήθηκε ως αιτιολογία από τα αρμόδια Υπουργεία για το μη άνοιγμα της διόδου της Νυμφαίας με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με το Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «κεραυνό εν αιθρία» ιδιαίτερα μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε την προηγούμενη περίοδο στις Ενώσεις Ξενοδόχων και στον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μετά από συνεννόηση με την αρμόδια επιτροπή.

Ο κ. Στυλιανίδης επικοινώνησε με τους προέδρους της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Α. Παλακίδη και Αν. Μακεδονίας Α.Μητζάλη και συντονίστηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο, τον Βουλευτή Καβάλας Μ. Λαζαρίδη και άλλους Βουλευτές και Δημάρχους της Περιφέρειας, συνομίλησε με τους συναρμόδιους Υπουργούς, δηλαδή με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο της Νυμφαίας για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής και της Χώρας.

Με ένταση αλλά και αυστηρότητα εξήγησε ότι είναι αδιανόητο να δεχθούμε μια τέτοια απόφαση για μια συνοριακή είσοδο από την οποία διέρχονται πάνω από 1,8 εκ. ΙΧ αυτοκίνητα κάθε τουριστική περίοδο και μάλιστα την ώρα που προτιμάται η ασφάλεια του οδικού τουρισμού και Ρωσία και Ρουμανία αποφάσισαν να αποκλείσουν την Τουρκία ως προορισμό για φέτος. Το θέμα έφτασε από τις παρεμβάσεις των Βουλευτών της ΝΔ ως το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιναίδη, αφού διασφαλίστηκε η θετική διάθεση όλων των πλευρών και επισημάνθηκε ως αδυναμία η έλλειψη χώρου ελέγχου επί του κάθετου άξονα, ιδιαίτερα μετά την άρνηση αυτός να γίνεται επί Βουλγαρικού εδάφους, ζήτησε την συμπαράσταση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά.

Έτσι το βράδυ της Πέμπτης στις 12:30 μετέβησαν στη Νυμφαία ο κ. Στυλιανίδης, ο Στρατηγός της Αστυνομίας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Π. Συριτούδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μ. Σεβδινίδης.

Επεσήμαναν το κατάλληλο σημείο για την διεξαγωγή των ελέγχων. Κατέγραψαν τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και απέστειλαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε Υπηρεσιακό επίπεδο τις σχετικές εισηγήσεις.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας τα ξημερώματα επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Λ. Οικονόμου και φυσικά τον Υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο προκειμένου υποστηρίξουν πολιτικά και φυσικά τεχνικά την σχετική απόφαση επαναλειτουργίας της Νυμφαίας. Αναμένεται τις επόμενες μέρες θα ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο οι σχετικές πρωτοβουλίες και οι ανάλογες αποφάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.