Οροσημο γνωσης και επιτυχιας και στις φετινες εξετασεις

Στο τέλος μια δύσκολης χρονιάς, μας μιλούν για την προσπάθεια και τα μελλοντικά τους σχέδια οι Δήμητρα Κευσενίδου, Μυρτώ Φαλαλάκη και Φωτεινή Κυριαλάνη

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας των τελευταίων χρόνων μετρούν από την Παρασκευή οι μαθητές του Φροντιστηρίου Ορόσημο, μετά από μια ιδιαίτερη χρονιά Πανελλαδικών στην οποία είχαν να διαχειριστούν, πέρα από το διάβασμα και τα μαθήματά τους, την καραντίνα και την τηλεκπαίδευση.

Ανταποκρίθηκαν παρόλα αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και επέστρεψαν στο Φροντιστήριο την ημέρα που βγήκαν οι βαθμοί, για να μοιραστούν την χαρά τους και τα σχέδια για το μέλλον.

Για τα αποτελέσματά τους, αλλά και την ελπίδα τους για το μέλλον, μίλησαν τρείς μαθήτριες του φροντιστηρίου, προσεχώς φοιτήτριες, η Δήμητρα Κευσενίδου, η Μυρτώ Φαλαλάκη και η Φωτεινή Κυριαλάνη.

Δήμητρα Κευσενίδου

«Αυτό που χρειάζεται, είναι υπομονή και επιμονή»

Η Δήμητρα Κευσενίδου είναι η αριστεύσασα του φροντιστηρίου, συγκεντρώνοντας 19.023 μόρια, και στόχος της είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Την ικανοποίησή τους γιατί όλοι μαζί κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, εξέφρασαν η Μάρθα και η Μαρία Λιπορδέζη, και ειδικά για τα παιδιά που είναι μαζί τους από την Α΄ Λυκείου και διακρίθηκαν, όπως η ∆ήμητρα.

Μάλιστα παρά τις δυσκολίες έγραψε πολύ καλά, κέρδισε την υποτροφία των 1.500 ευρώ που φροντιστηρίου γιατί αρίστευσε, παρόλο που σημαντικότερο είναι πως όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες της στο τέλος ανταμείφθηκαν.

Από την πλευρά της η αριστεύσασα τόνισε πως χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά και βοήθεια από τους άλλους, με τους καθηγητές της να έχουν τον τρόπο τους να τους βάζουν σε ένα πρόγραμμα, αλλά να τους δίνουν και περιθώριο να κάνουν και άλλα πράγματα. «Αυτό που χρειάζεται, είναι υπομονή και επιμονή».

Όπως τόνισε, στις εξετάσεις ένιωθε αρκετά άνετα, κυρίως γιατί είχαν ήδη κάνει μέσω του φροντιστηρίου μια σειρά από διαγωνίσματα, και με την τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορέσει να το αποβάλλει, όταν μάλιστα δεν είχαν συμμετάσχει σε κανονικές εξετάσεις για δύο χρόνια.

Το πιο δύσκολο φυσικά που είχε να αντιμετωπίσει, ήταν η τηλεκπαίδευση, γιατί όπως τονίζει, «έπρεπε να είμαι στην καρέκλα όλη μέρα, να κάνω το διαδικτυακό μάθημα, και μετά να συνεχίσω το διάβασμα, χωρίς να σηκωθώ καθόλου». Όμως το αντιμετώπιζε με πρόγραμμα: έβγαινε μια βόλτα έξω, για περίπου μία ώρα και μετά επέστρεφε για να συνεχίσει το διάβασμα.

Θεωρεί άλλωστε, πως θα ήταν πολύ πιο εύκολο, ιδιαίτερα ψυχολογικά, να γινόταν κανονικά τα μαθήματα.

Όσο για την επόμενη μέρα; Ελπίζει πως θα λειτουργήσει κανονικά από το Σεπτέμβριο, αλλά ότι και αν γίνει με την πανδημία, πιστεύει πως θα ανταπεξέλθει γιατί είναι πολύ επίμονη.

Μυρτώ Φαλαλάκη

«Η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους, όχι μόνο για εμάς τους μαθητές»

Συνολικά 18.593 μόρια συγκέντρωσε η Μυρτώ Φαλαλάκη, η οποία αποτελεί μέλος του «2001 Ορόσημο» από το Γυμνάσιο, που στοχεύει στο Φυσικό του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συγκεκριμένο τμήμα το επέλεξε για δύο λόγους, γιατί είναι ένα από τα καλύτερα στη χώρα, με διεθνείς συνεργασίες ενώ ήδη έχει τον αδερφό της φοιτητή στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους, όχι μόνο για τους μαθητές, θεωρεί όμως πως στάθηκε τυχερή τόσο στο φροντιστήριό της, όσο και στους καθηγητές που είχε τόσο σε αυτό όσο και στο σχολείο της, ενώ είχε σημαντική στήριξη τόσο από την οικογένειά της, όσο και από τους γύρω της, για να πετύχει. Εξ ου και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθειά της.

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω του κορωνοϊού, μετέφερε τα λόγια του κ. Σάκη Λιπορδέζη, ο οποίος τους τόνισε πως αποτελούσε ένα έναυσμα για να κάνει κάποιος μια καλύτερη προσπάθεια, και αυτό θεωρεί πως έκανε.

Όσο για το πώς θα επηρεάσει ο κορωνοϊός την πρώτη της χρονιά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση; Ελπίζει πως τα μαθήματα θα γίνουν από κοντά, αλλά αν δεν επιβεβαιωθούν οι ελπίδες θα προσαρμοστούν, όπως κατάφεραν να προσαρμοστούν φέτος.

Φωτεινή Κυριαλάνη

«Η χρονιά είχε τις δικές της δυσκολίες, παραπάνω από όσο τις περίμενα»

17.239 μόρια στην 3η κατεύθυνση πέτυχε η Φωτεινή Κυριαλάνη, που έχει σαν στόχο τα τμήματα Βιολογίας ή Χημείας.

Αποφάσισε να ακολουθήσει την κατεύθυνση αυτή, γιατί θεωρεί τη βιολογία πολύ ενδιαφέρουσα, ακόμα και ως μάθημα στο σχολείο, και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτή.

Βέβαια αυτή η χρονιά είχε τις δικές της δυσκολίες, παραπάνω από όσο τις περίμενε, τόσο όσο αφορά την τηλεκεπαίδευση, ειδικά στην κατεύθυνσή της, σε μαθήματα όπως η Φυσική.

Σε αυτό το κομμάτι είχαν να αντιμετωπίσουν βέβαια και το γεγονός ότι δεν είχαν δώσει εξετάσεις για δύο χρόνια, και υπήρχε λίγο παραπάνω άγχος. Ευχαρίστησε πάντως τους καθηγητές της, με τους οποίους «συνοδοιπορούν» από την Α’ Λυκείου, που την βοήθησαν πολύ σε αυτόν αλλά και σε όλους τους τομείς, σημειώνοντας πως ήταν όλοι τους εξαιρετικοί.

Προς το παρόν περιμένει να δει τις βάσεις, όταν αυτές βγουν, και ελπίζει πως θα μπορέσουν να ξεκινήσουν κανονικά, χωρίς κορωνοϊό, την φοιτητική ζωή στο Τμήμα στο οποίο θα περάσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.