Ανακαλειται φορτιστης γνωστης εταιρειας

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση

Ανακαλείται προληπτικά όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η IKEA φορτιστής που πωλούνταν και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται πρόκειται για τον φορτιστή ÅRKSTORM USB 40W, σε σκούρο γκρι χρώμα με αριθμό προϊόντος 50461193, τον οποίο και ανακαλούν λόγω πιθανού τραυματισμού κατόπιν φθοράς του καλωδίου φόρτισης.

«Η IKEA αναπτύσσει τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα αξιολόγησης κινδύνου και δοκιμών, για να βεβαιωθεί ότι τα προϊόντα πληρούν όλους τους ισχύοντες νόμους και τα πρότυπα στις αγορές όπου πωλούνται» αναφέρει η εταιρεία συμπληρώνοντας πως «παρόλα αυτά, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι το καλώδιο τροφοδοσίας του φορτιστή USB ÅSKSTORM 40W σε σκούρο γκρι χρώμα μπορεί να καταστραφεί ή να σπάσει, αφού τυλιχτεί γύρω από έναν φορτιστή ή λυγίσει μετά από μεγάλη περίοδο χρήσης. Η χρήση του φορτιστή του καλωδίου ενδέχεται να προκαλέσει θερμικά εγκαύματα. Επομένως, ανακαλείται ο φορτιστής USB 40W ÅSKSTORM, σκούρο γκρι χρώμα».

Ο φορτιστής USB ÅSKSTORM 40W σε σκούρο γκρι μπορεί να αναγνωριστεί από τον αριθμό μοντέλου ICPSW5-40-1 που βρίσκεται στην ετικέτα στο πίσω μέρος του φορτιστή USB, φωτογραφία της οποίας έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία προς διευκόλυνση των πολιτών.

Επίσης όπως αναφέρεται ο φορτιστής μπορεί να επιστραφεί σε οποιοδήποτε κατάστημα IKEA για πλήρη επιστροφή χρημάτων χωρίς να απαιτείται απόδειξη αγοράς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.