Οι προσπαθειες των Α. Αφεντουλιδη, Κ. Δημοπουλου, Φ. Αγαλιανου, Ε. Καλτσου και Ν.Μεχμετ στεφθηκαν απο επιτυχια

Μεθοδικό όνομα και πράμα - Πέρασαν στη σχολή της προτίμησής τους και χαμογελούν

Οι τελευταίες ημέρες του Καλοκαιριού παραδοσιακά συμπίπτουν με τις πρώτες ημέρες της υπόλοιπης ζωής τους. Ο λόγος για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι χθες, Τρίτη, 27 Αυγούστου, έμαθαν τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας και κατ’ επέκταση την Σχολή που θα τους φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια με την ιδιότητα του φοιτητή.
 
Οι φετινές βάσεις, όπως τόνισε και η αρμόδια υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως κινήθηκαν καθοδικά, γεγονός που επιβεβαίωσε και την δυσκολία των φετινών θεμάτων, η οποία άλλωστε είχε διαφανεί ήδη κατά την διάρκεια των πανελλαδικών.
 
Η δυσκολία των θεμάτων όμως δεν αποθάρρυνε τους υποψηφίους μαθητές της Ροδόπης, οι οποίοι έδωσαν τον αγώνα τους πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους σε Σχολές προτίμησής τους.
 
Μεταξύ αυτών, που ξεκινούν από τον προσεχή Σεπτέμβρη τα φοιτητικά τους χρόνια είναι και οι κ.κ. ΑφεντούληςΑφεντουλίδης, Κυριακή Δημοπούλου, Φωτεινή Αγαλιανού, Εύη Κάλτσου και Ναζμή Μεχμέτ, μαθητές του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» οι οποίοι μίλησαν στον «ΠτΘ» για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αυτής «μάχης» των πανελλαδικών αλλά και τα όσα αναμένουν για τα επόμενα χρόνια. 

Αφεντούλης Αφεντουλίδης: Στην Ευελπίδων ικανοποιώντας το παιδικό του όνειρο 

Στον τομέα που ήθελε αλλά στην δεύτερη, ως προς το μηχανογραφικό του δελτίο, επιλογή πέρασε ο ΑφεντούληςΑφεντουλίδης, ο οποίος πέτυχε την εισαγωγή του στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Σώματα. Όπως εξήγησε ο ίδιος η πρώτη του επιλογή ήταν και πάλι «στρατιωτική» καθότι επέλεξε την Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας, ωστόσο η εισαγωγή του στην Ευελπείδων αποτελεί την ικανοποίηση ενός παιδικού ονείρου. Οι λόγοι της επιλογής του, όπως εξήγησε, πολλοί μεταξύ αυτών και η επαγγελματική αποκατάσταση που αυτή προσφέρει. Ο ίδιος αναμένει με ανυπομονησία την έναρξη της «φοιτητική του ζωής» που θα ακολουθήσει μία χρονιά εντατικού διαβάσματος, κατά την οποία όμως δεν αμέλησε τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο. 

Κυριακή Δημοπούλου: Στην άλλη άκρη της Ελλάδας για το καλύτερο Τμήμα Πληροφορικής 

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας κυριολεκτικά, στην Κρήτη, θα βρίσκεται από τον προσεχή Σεπτέμβρη η Κυριακή Δημοπούλου, η οποία πέτυχε την εισαγωγή της στην Σχολή προτίμησής της, ήτοι στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Η ίδια δεν αποθαρρύνθηκε ως προς την επιλογή της Σχολής από την απόσταση, αλλά επέλεξε όπως εξήγησε το εν λόγω Πανεπιστήμιο καθώς θεωρείται το καλύτερο τμήμα Πληροφορικής στην Ελλάδα. Η επιλογή της ίδιας ήταν και με βάση τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία θα έχει με την αποφοίτησή της από το Τμήμα αλλά και τις μετέπειτα ευκαιρίες που προσφέρει το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. 

Εύη Κάλτσου: Στο Χημικό με βάση την αγάπη της για το αντικείμενο 

Στο Χημικό Θεσσαλονίκης πέρασε η Εύη Κάλτσου, η οποία όπως εξήγησε συμπλήρωσε το μηχανογραφικό της δελτίο με βάση την αγάπη της για τα επιστημονικά αντικείμενα. Η Χημεία είναι ένα από τα αγαπημένα της μαθήματα όπως δήλωσε, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την απουσία συγκεκριμένης επιλογής επαγγέλματος, την έκανε να επιλέξει το Τμήμα Χημικών. Η επιλογή της συμπρωτεύουσας για τα φοιτητικά της χρόνια έγινε με βάση και την ομορφιά της πόλης αλλά και φίλων που ήδη βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, ενώ όπως τόνισε η ίδια τα επόμενα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, χρόνια θα την οδηγήσουν στα μετέπειτα βήματά της, θέτοντας ωστόσο τόσο την διδασκαλία όσο και το κομμάτι της έρευνας στις επιλογές της. 

Φωτεινή Αγαλιανού: Τα μόρια αλλά και η αγάπη της για την Βιολογία την οδήγησαν στην Νοσηλευτική  

Χωρίς συγκεκριμένο επαγγελματικό στόχο, αλλά με πληθώρα επιλογών που της εξασφάλισε η βαθμολογία της από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πέτυχε την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην νοσηλευτική Σχολή. Ο λόγος για την Φωτεινή Αγαλιανού, η οποία όπως εξήγησε «καθοδηγήθηκε» στην επιλογή της σχολής της από τα μόρια αλλά και την αγάπη της για την Βιολογία. Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή της χρονιάς που πέρασε η ίδια περιέγραψε μία δύσκολη χρονιά, κυρίως από ψυχολογικής άποψης, η οποία ωστόσο με την κατάλληλη προετοιμασία και στόχευση στέφθηκε με επιτυχία. 

Ναζμή Μεχμέτ: Ο 1ος της μειονότητας δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ιατρική του ΔΠΘ 

Συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης είναι ο Ναζμή Μεχμέτ, ο πρωτεύσας από τη μειονότητα Ροδοπίτης μαθητής, ο οποίος πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Η επιλογή της Ιατρικής εξυπηρετεί την ικανοποίηση της παιδικής του επιθυμίας, καθότι όπως έκανε σαφές αποφάσισε να γίνει γιατρός βλέποντας το έργο των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Η οικογενειακή παράδοση αλλά και όσα συνυφαίνονται με το ιατρικό επάγγελμα έπαιξαν σαφή ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματός του, ενώ η επιλογή της παραμονής του στην Θράκη και στο ΔΠΘ ήρθε τόσο για την διευκόλυνση τόσο του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του, όσο και από την πρότερη εμπειρία της αδερφής του η οποία επίσης σπούδασε στο εν λόγω τμήμα.
Ο δρόμος για την επιλογή ειδικότητας είναι μακρύς όπως εξήγησε, ωστόσο όταν έρθει η ώρα ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα, γιατί όχι και στην Κομοτηνή, την οποία όπως υπογράμμισε αγαπά πολύ.

Νίκος Νικολαΐδης: Η είσοδος στην πρώτη σχολή προτίμησης η σημαντικότερη επιτυχία 

Συγχαρητήρια στο σύνολο των μαθητών που δοκίμασαν και πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσε με την σειρά του ο ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό» κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα και τους μαθητές που εμπιστεύτηκαν τον ίδιο και την καθηγητική ομάδα του Φροντιστηρίου. Στο μήνυμά του ο ίδιος επεσήμανε πως η σημαντικότερη επιτυχία έγκειται στην εισαγωγή του μαθητή στην σχολή που αποτελεί και την πρώτη του επιλογή, καλώντας και τους μαθητές που «ακολουθούν» και θα δώσουν την φετινή χρονιά την μάχη των πανελλαδικών να στοχεύσουν αντίστοιχα.
 
Ο κ. Νικολαΐδης σχολιάζοντας τις φετινές βάσεις επεσήμανε την μεγάλη πτώση αυτών, ιδιαίτερα στο δεύτερο και τρίτο πεδίο, λόγω της δυσκολίας των φετινών θεμάτων στα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής, υπογραμμίζοντας «παθογένειες» του συστήματος όπως αυτή που παρατηρείται στις λεγόμενες «κοινές σχολές» στα Τμήματα δηλαδή που μπορούν να επιλέξουν  υποψήφιοι από διαφορετικά πεδία.
 
Όπως εξήγησε όταν τα θέματα ενός πεδίου δυσκολεύουν εν αντιθέσει με τα θέματα ενός άλλου πεδίου, στο οποίο επίσης αντιστοιχεί η σχολή, τότε από την σχολή που διεκδικείται αντίστοιχα από τους υποψηφίους και των δύο πεδίων, αποκλείονται αυτοί με τα δυσκολότερα θέματα. Ειδικά σε τμήματα με υψηλές βάσεις και λιγοστές θέσεις.
 
Η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς έχει ήδη σημάνει, με τον ίδιο να συμβουλεύει υπομονή και επιμονή στους νέους υποψηφίους, αλλά και στους νέους φοιτητές πλέον, «καλή πρόοδό» σε κάθε τομέα της ζωής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.