Επιθεση με πανω απο 300 drones και πυραυλους απο το Ιραν εναντιον του Ισραηλ

Αναχαιτίστηκε το 99%, σε κατάσταση συναγερμού όλη η Μέση Ανατολή

Επίθεση με πάνω από 300 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων αναχαιτίστηκαν, εξαπέλυσαν το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 23.00, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν σε συντονισμό με τους Χούθι και τη Χεζμπολάχ. Αμέσως, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Περίπου μια ώρα μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή αυτής της επιχείρησης, το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι εκτοξεύθηκε ένα «πρώτο κύμα βαλλιστικών πυραύλων», με στόχους «βαθιά στο εσωτερικό των κατεχόμενων εδαφών» του Ισραήλ.

Λίγη ώρα πριν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωνε σε διάγγελμά του προς τους πολίτες πως το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια επίθεση από το Ιράν και ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. «Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF (ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) είναι ισχυρές. Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών. Οποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα», τόνισε.

Σειρήνες ήχησαν σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ κι άλλες πόλεις, με τον νυχτερινό ουρανό να γεμίζει με φλόγες από τις αναχαιτίσεις. Δόθηκε εντολή στους κατοίκους του Ισραήλ να σπεύσουν σε καταφύγια.

Στην αναχαίτιση, εκτός του εναέριου χώρου του Ισραήλ, συνέδραμαν μαχητικά από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιορδανία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.