Νεα αρχη σε κορυφαιες σχολες για τους μαθητες του Φροντιστηριου «Μεθοδικο»

Ιωάννα Ευγενία Ασημακοπούλου, Χαλήλ Σονέρ Καλιαντζή και Ιωάννης Παντούλης μιλούν για την επίτευξη των στόχων τους και τους νέους δρόμους που τους ανοίγονται

Σημαντικές επιτυχίες είχαν οι μαθητές του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό», , πιάνοντας τις πρώτες επιλογές τους και κάνοντας για ακόμα μια χρονιά περήφανους τους γονείς τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους.

Βέβαια η φετινή ήταν, για ακόμα μια φορά, μια ιδιαίτερη χρονιά, τόνισε ο συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου κ. Νίκος Νικολαΐδης, με τις βάσεις να δείχνουν πως έγινε προσπάθεια να είναι πιο απλά τα θέματα φέτος, για να βελτιωθούν οι κατώτερες βαθμολογίες, με ένα δύσκολο θέμα σε κάθε μάθημα για να ξεχωρίσει το 19 από το 20.

Στα πεδία Θετικής Κατεύθυνσης και της Υγείας, σημειώθηκαν πολλές βαθμολογίες από τις 16.000 έως τις 18.000 μόρια, και αυτό αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα, με ελάχιστη πτώση σε υψηλόβαθμες σχολές όπως η Ιατρική.

Μεγάλη πτώση όμως παρατηρήθηκε στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών, λόγω δυσκολότερων θεμάτων στα αρχαία, και του απαιτητικότερου μαθήματος των Λατινικών που αντικατέστησε την Κοινωνιολογία, με σταθερότερες όμως τις «μεσαίες» σχολές.

Αποτέλεσμα ήταν περισσότεροι μαθητές να περάσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, γιατί έλειπαν οι ακραίες αριστείες, και έτσι δεν έγιναν οι αδικίες που παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Διαπιστώνει λοιπόν πως τη δεύτερη χρονιά το μέτρο λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση, και ελπίζει πως θα βελτιωθεί στο μέλλον περεταίρω, καθώς ως μέτρο στοχεύει να κατευθύνει τους φοιτητές σε σχολές που θα θέλουν να σπουδάσουν και που θα ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους.

Όσο για το πώς επηρεάζει φροντιστήρια και φοιτητές η ανακοίνωση των βάσεων νωρίτερα, σημείωσε πως αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά την αναζήτηση κατοικίας, που ξεκινούσε συνήθως τον Σεπτέμβριο, δεν γνωρίζει πώς θα επηρεαστεί, ανάλογα με τις άδειες των γονέων.

Σίγουρα όμως είναι καλύτερο για την ψυχολογία γονέων και μαθητών, και θεωρεί πως μπορεί να βελτιωθεί και άλλο, όμως δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι του Υπουργείου, αλλά στις σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν να καθορίσουν τις εσωτερικές τους κατανομές αλλά και τις εξετάσεις.

Το όνειρο ζωής της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης

Μπορεί να ήταν η δεύτερή της επιλογή, μετά τη Θεσσαλονίκη, όμως το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης την ικανοποίησε ιδιαίτερα, τόνισε η Ιωάννα Ευγενία Ασημακοπούλου, που είχε σαν όνειρό της την Ιατρική αλλά και τις δυνατότητες που δίνει στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έδινε εξετάσεις, και είναι χαρούμενη που κατάφερε να γράψει καλύτερα από πέρυσι και μπήκε στη σχολή που ήθελε. Το γεγονός ότι δεν πέρασε στη Θεσσαλονίκη δεν την απογοήτευσε, γιατί και η Αλεξανδρούπολη είναι μια ωραία πόλη και κοντινή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στα επόμενα χρόνια των σπουδών, όπου ξέρει ότι την περιμένει πολύ διάβασμα.

Η ανακοίνωση των βάσεων νωρίς την βοήθησε, τουλάχιστον στον τομέα του άγχους, παρόλο που γνώριζε ότι πιάνει τα μόρια της σχολής, και μάλιστα ήδη είχε κάνει διερεύνηση για σπίτι στην πόλη.

Στην Ιατρική είτε στην Πάτρα είτε στην Θεσσαλονίκη

Στην Ιατρική Πάτρας θα φοιτήσει ο Καλιαντζή Χαλήλ Σονέρ, που ήταν επίσης η δεύτερή του επιλογή μετά τη Θεσσαλονίκη, όμως πιστεύει πως δεν θα έχει πρόβλημα, έχοντας ήδη φίλους που έχουν περάσει στην Πάτρα.

Ο ίδιος ήθελε να γίνει γιατρός από μικρός, και από όσο γνωρίζει είναι ο πρώτος από την οικογένειά του που ακολουθεί τον τομέα αυτό. Αυτή τη στιγμή σκέφτεται τη μεταγραφή στη Θεσσαλονίκη, μιας και ήδη φοιτά η αδερφή του εκεί, και στη συνέχεια θα δει πως θα εγκατασταθεί στην πόλη που τελικά θα φοιτήσει.

Βέβαια, παρόλο που σκοπεύει να ζήσει όλο το εύρος της φοιτητικής ζωής, θέλει να τελειώσει τη σχολή το συντομότερο δυνατό, ελπίζοντας σε σύντομη επαγγελματική αποκατάσταση.

Στην Αθήνα για σπουδές στην Πληροφορική και παράλληλες γνώσεις

Πρώτη επιλογή του Ιωάννη Παντούλη ήταν η Πληροφορική Πειραιά, μετά από πολλή σκέψη, έχοντας ασχοληθεί και με την ρομποτική και με τον προγραμματισμό στα χρόνια του Γυμνασίου και του Λυκείου. Μετά από ώριμη σκέψη κατευθύνθηκε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, με στόχο να ασχοληθεί με την κυβερνοασφάλεια, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πόλη καθώς επιδίωξή του είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει η πρωτεύουσα τόσο για παράλληλες σπουδές, όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης και εξέλιξης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Η μετακίνηση στην Αθήνα για τις σπουδές του αποτελεί μια πρόκληση, όμως περιμένει να ξεκινήσει η πολύ σκληρή δουλειά το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.