«Μεθοδικο» επιδοσεων στις φετινες Πανελλαδικες

Μετρούν επιτυχίες για ακόμα μια χρονιά εξετάσεων στο Φροντιστήριο

Γέμισε με χαρούμενους μαθητές, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών, για ακόμα μια χρονιά το Φροντιστήριο «Μεθοδικό».

Την ικανοποίηση όλων των μελών του Μεθοδικού μετέφερε ο μαθηματικός και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου κ. Νίκος Νικολαΐδης, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα στους υποψηφίους που δίνουν ξανά και σε αυτούς που έδιναν για πρώτη φορά.

Οι απόφοιτοι, πήγαν σημαντικά καλύτερα από όσους είχαν τις ανάλογες ικανότητες αλλά έδιναν για πρώτη φορά, επιδόσεις που δεν δικαιολογούνται μόνο από την εμπειρία των πρώτων.

Θεωρεί λοιπόν πως έπαιξε ρόλο η διαχείριση του χρόνου και το άγχος. Για να καλύψουν τα κενά, κατά την διάρκεια της χρονιάς έκαναν πάνω από 24 διαγωνίσματα για την Γ Λυκείου και 2 προσομοιώσεις εξετάσεων.

Όσο για τις βάσεις, αυτές δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν, λόγω συντελεστών βαρύτητας, μεταβολές σε αριθμό εισακτέων και προτιμήσεις, για αυτό και πρότεινε στους μαθητές, παρά το βαθμό που έχουν, να μην κρίνουν με τις παλιές βάσεις, αλλά να κινηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Μια πετυχημένη χρονιά

Μέγιστη βαθμολογία στο 4ο πεδίο 17.350 είχε ο Γιάννης Παντούλης, ο οποίος έχει σαν στόχο το Τμήμα Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών, στο ΕΚΠΑ, και το ανάλογο τμήμα στο ΑΠΘ.

Η όλη χρονιά ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, και μια ωραία εμπειρία, παρά το γεγονός ότι έδιναν για πρώτη φορά εξετάσεις μετά από δύο χρόνια.

«Στην αρχή ήμουν αγχωμένος στις ενδοσχολικές, αλλά το άγχος μου έπεσε μετά από αυτές και στις Πανελλαδικές δεν είχα πρόβλημα» ανέφερε, ενώ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τα φετινά θέματα, με την υψηλότερη βαθμολογία που έπιασε να είναι 19,1 στις Αρχές Οικονομικού Δικαίου.

Πολύ διάβασμα και πολύ άγχος

Ικανοποιημένος από την πορεία του στις φετινές πανελλαδικές είναι ο Σονέρ Καλεντζή Χαλήλ, που στοχεύει στην Ιατρική, προτιμότερα Θεσσαλονίκης, και κατόπιν φαρμακευτική.

Φέτος οι πανελλαδικές για αυτόν περιλάμβαναν πολύ διάβασμα, και πολύ άγχος, ενώ η διαδικασία δεν τον πίεσε ιδιαίτερα. Τώρα θα κάνει το μηχανογραφικό, του, και θα περιμένει τα αποτελέσματα, για να δει σε ποια πόλη θα φοιτήσει, αν και η προτίμησή του είναι η Θεσσαλονίκη.

Μπορούσαν να γράψουν οι διαβασμένοι

Στα 16.835 μόρια, στο 3ο πεδίο, στις Σπουδές Υγείας, με καλύτερο μάθημα της την Βιολογία, που έγραψε 18, έφτασε η  Αλίκη Παρασκευή Κασάπη.

Πρώτος της στόχος ήταν η Ιατρική, που δύσκολα όμως θεωρεί πως θα πιάσει, για αυτό και σκέφτεται την Βιοιατρική, ή μπορεί να επιλέξει να δώσει ξανά.

Η χρονιά γενικότερα ήταν δύσκολη, μιας και στο άγχος τους προστέθηκε και αυτό την πανδημίας, όμως θεωρεί πως παρουσιάζονται πιο δύσκολες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, και δεν χρειάζεται τέτοιο άγχος.

Αυτό που τους δυσκόλεψε, τόνισε, ήταν η έλλειψη εμπειρίας στις εξετάσεις, και θεωρεί πως αν είχαν δώσει προαγωγικές στις προηγούμενες χρονιές, όλοι θα τα είχαν πάει καλύτερα. Άλλωστε τα θέματα στο πεδίο τους ήταν σχετικά βατά, και πιστεύει πως όποιος ήταν διαβασμένος μπορούσε να γράψει.

Ικανοποίηση από την προσπάθεια

Στο 3ο Πεδίο, με μέγιστο βαθμό 17.095, και 19,2 στη Βιολογία, έδωσε εξετάσεις η Ελένη Μαρία Γκεβρέκη, που θα περιμένει για να επιλέξει την σχολή προτίμησής της, αν και επικρατέστερη αυτή τη στιγμή είναι η Μηχανικών Βιοιατρικής στο Αιγάλεω.

Παρόλο που ήλπιζε πως θα πάει καλύτερα, είναι ικανοποιημένη γιατί ξέρει ότι προσπάθησε, θεωρώντας πως ίσως η διαδικασία και το άγχος έπαιξαν το ρόλο τους, όπως και όλη η εμπειρία της τηλεκπαίδευσης.

Βοήθησε ο επιπλέον χρόνος

18.405 είναι η μέγιστη βαθμολογία της Ιωάννας Ευγενίας Ασημακοπούλου, και αυτή στο 3ο πεδίο, που τόνισε πως παρόλο που περίμενε καλή βαθμολογία, και πάλι δυσκολεύτηκε στην αρχή να το πιστέψει.

Στόχος της είναι μια από τις Ιατρικές σχολές, ή αν δεν καταφέρει να περάσει σε αυτές, οι Φαρμακευτικές, με προτεραιότητα τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έδινε εξετάσεις, και έχοντας την προηγούμενη εμπειρία, αλλά και τη σιγουριά για τον εαυτό της, με εντατικό διάβασμα. Βοήθησε όμως και ο επιπλέον χρόνος, αλλά και η λιγότερη πίεση κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.