Αντιστεκεται στη ληθη το Παμφορο

Γέμισε παιδικές φωνές ο οικισμός στην μικρή γιορτή που διοργανώθηκε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Προσπάθειες να μην ξεχνάνε το χωριό οι νεότεροι, με ελάχιστες οικογένειες κάτω των 70 να έχουν μείνει σε αυτό

Με παιδιά, δώρα και πολύ αγάπη γέμισε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου η πλατεία του οικισμού του Παμφόρου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος του οικισμού.

Κατά την διάρκεια της γιορτής, που έλαβε χώρα μπροστά από την φωτισμένη φάτνη που προσέφερε ο συγχωριανός τους κ. Ιωάννης Τσακμακίδης, για να δώσει μια πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον οικισμό, δόθηκαν δώρα στα μικρά παιδιά, που έχουν καταγωγή από τον οικισμό, ο οποίος προσπαθεί να «αντέξει» σε μια εποχή που όλοι οι νέοι έχουν φύγει.

Το παρών έδωσε και ο νέος Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, ο οποίος συνεχάρη όλα τα μέλη του συλλόγου για αυτή τους την πρωτοβουλία, και τιμούνε τον οικισμό τους.

Τον κ. Τσακμακίδη ευχαρίστησε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευγενία Γιαννή που τόνισε ότι προσέλκυσε τα μικρά παιδιά σε αυτή τη γιορτή, την νέα γενιά του Παμφόρου, βοηθώντας όλους τους να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και να υποδεχτούν την νέα χρονιά με ευχές για υγεία δημιουργικότητα και ευημερία σε όλο τον κόσμο.

«Το χωριό μας είναι μικρό, και κάνουμε ό,τι μπορούμε από τις εκδηλώσεις, με βοήθεια όλων των γυναικών του ΔΣ, των συζύγων μας αλλά και όλων των συγχωριανών μας που έχουν απομείνει και αποτελούν στήριγμα» σημείωσε.

Ευχαρίστησε επίσης και τον κ. Ιωάννου για την παρουσία του, ενώ του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του, και να τον έχουν δίπλα τους όσο μπορεί.

Το χωριό έχει ερημώσει εδώ και πολλά χρόνια, τόνισε, με το σχολείο να έχει κλείσει από το 1995, όμως ο Πολιτιστικός Σύλλογος έδωσε μια πνοή στο χωριό, με τις κυρίες που τον ίδρυσαν να παραμένουν δραστήριες σε αυτόν και να καθοδηγούν τις νεότερες, παρόλο που πλέον έχουν μεγαλώσει.

Σύμφωνα με την ίδια ο οικισμός δεν έχει νέους, με μόνο δύο οικογένειες κάτω από τα 70, για αυτό και προσπαθούν όσο μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις και να μαζεύουν κόσμο, αλλά και να πιέζουν την διοίκηση, όπως τον κ. Ιωάννου, για να βελτιώσουν την κατάσταση στον οικισμό.

«Να θυμούνται το χωριό και να μην ξεχνάνε ποτέ τις ρίζες τους» τόνισε η ίδια καταληκτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.