Κοκκινους καδους για μασκες και self-test τοποθετησε ο Δημος Αλεξανδρουπολης

Μετά από την ιδέα μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Η Αμαλία, ο Νικόλας, η Ευαγγελία, ο Δημήτρης, η Ιόλη και ο Θάνος είναι.. ή μάλλον ήταν μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα, μαθητές της ΣΤ τάξης του 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης και προστασίας του περιβάλλοντος πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ως εκπρόσωποι των τριών τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου και Αναστασία Χρυσοχόου, τις δασκάλες τους Δήμητρα Σταμάτη και Μαρία Σαλαμάγκα και τον δάσκαλό τους Βαλάντη Σαΐρη.

Μετέφεραν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας η πανδημία του κορωνοϊού και κυρίως για το πού καταλήγουν οι χρησιμοποιημένες μάσκες και τα self-tests. Συνομίλησαν αρκετή ώρα με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης και πρότειναν την τοποθέτηση στην πόλη ειδικών κόκκινων κάδων για την περισυλλογή αποκλειστικά των μασκών και των self-tests που θεωρούνται τοξικά απόβλητα.

Η ιδέα των παιδιών βρήκε ανταπόκριση και άμεση εφαρμογή καθώς από σήμερα κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε τρία σημεία: κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο, στο Πολυκοινωνικό και στο πάρκο Ακαδημίας με σκοπό την περισυλλογή χρησιμοποιημένων μασκών και self –tests και είναι στη διάθεση των συνδημοτών μας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.