Για την επομενη μερα των μαθηματων ετοιμαζονται και τα φροντιστηρια

Απαραίτητη η προσαρμογή των αιθουσών για δια ζώσης μάθημα, παρόλο που θα συνεχίσει να παίζει ρόλο και η τηλεκπαίδευση

Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες, τα φροντιστήρια, μετά από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την επανέναρξη των μαθημάτων, παρόλο που έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται και στην τηλεκπαίδευση.
 
Όπως είναι γνωστό, τα μαθήματα για την Γ΄ Λυκείου θα ξεκινήσουν στις 11 Μαρτίου, με τις υπόλοιπες τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου να ξεκινούν τις 18, και το ίδιο ισχύει για τις αντίστοιχες τάξεις των φροντιστηρίων.
 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

 
Όπως σημείωσε το μέλος του Συλλόγου Φροντιστών Θράκης κ. Ανέστης Στρατιάδης, η τηλεκπαίδευση είναι το κυρίαρχο, όπως είπε και η Υπουργός, όμως θα δουν και τι μπορούν να κάνουν για τα δια ζώσης μαθήματα. «Και τα παιδιά θέλουν να έχουν μια επαφή, να έρθουν μετά από τόσο καιρό» σημείωσε, για αυτό και ο ίδιος, όπως θεωρεί πως κάνουν και όλοι οι συνάδερφοί του, έχει αρχίσει να διερευνά πως θα διαμορφωθούν οι χώροι του φροντιστηρίου ώστε να γίνουν τα μαθήματα με τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές που έχει θέσει το Υπουργείο.
 
Όπως φαίνεται, ακόμα και με τα μικρότερα τμήματα, πάλι θα υπάρξουν θέματα με τις αίθουσες, για αυτό θα μελετήσουν πώς μπορούν να κάνουν τα μαθήματα δια ζώσης.
 
«Νομίζω ότι είναι αρκετά δύσκολο. Προσανατολιζόμαστε βέβαια να συνεχίσουμε και την τηλεκπαίδευση, την οποία κάνουμε και τόσο καιρό» ανέφερε, ενώ θα κάνουν απολυμάνσεις και θα διαθέτουν αντισηπτικά.
 

Συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στην τηλεκπαίδευση

 
Όπως σημείωσε, η προσαρμογή στην τηλεκπαίδευση πήρε κάποιο διάστημα, για παράδειγμα περίπου ένα δεκαήμερο για το φροντιστήριό τους, ώστε να προμηθευτούν υλικά και την ειδική πλατφόρμα, ενώ τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.
 
Ήδη είχαν σε ομάδες τους μαθητές, μιας και είχαν πλατφόρμα για ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω της οποία έβαζαν τεστ στους μαθητές και από τις αρχές Απριλίου τα παιδιά έκαναν κανονικά τα μαθήματά τους διαδικτυακά.
 
Όσοι βέβαια δεν το επιθυμούσαν μπορούσαν να εξαιρεθούν, όμως ο κ. Στρατιάδης επισήμανε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών συνέχισε τα μαθήματα.
 
«Νομίζω ότι πήγε πάρα πολύ καλά, όχι μόνο για την Γ΄ Λυκείου αλλά και όλες τις τάξεις, οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές, με απευθείας παραδόσεις μέσω της τεχνολογίας» σημείωσε.
 
Έτσι έκαναν κανονικά παραδόσεις, με πίνακα, στον οποίο μπορούσαν να γράφουν τα παιδιά, παρόλο που αυτό το κομμάτι είχε μια δυσκολία, παρακολουθώντας κανονικά την παράδοση όπως θα γινόταν μέσα στην αίθουσα.
 
Φυσικά το δια ζώσης είναι προτιμότερο, μιας και δίνει πιο άμεση επαφή, κάτι που είναι ορθότερο εκπαιδευτικά, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το αντιμετώπισαν, με τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, στα οποία ανταποκρίθηκαν.
 

Πρόβλεψη για την επόμενη χρονιά

 
Κλείνοντας ο κ. Στρατιάδης σημείωσε πως όσο αφορά την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά, ανάλογα φυσικά και με τα δεδομένα της πανδημίας, τόνισε πως θα πρέπει, αν τα μαθήματα ξεκινήσουν στις 1 Σεπτεμβρίου όπως ανέφερε η Υπουργός, να προηγηθεί αρκετός χρόνος χαλάρωσης των μέτρων. «Από τα μέσα Ιουλίου, να έχουμε τη δυνατότητα, να μην είναι τόσο αυστηρά τα μέτρα, ώστε να ξεκινήσουμε κανονικά τις ετοιμασίες» ανέφερε ο κ. Στρατιάδης, μιας και θα είναι πάντα έτοιμοι για την τηλεκπαίδευση, αλλά σίγουρα το δια ζώσης μάθημα είναι διαφορετικό, ώστε να μπορέσουν, πάντα υπό ορθό έλεγχο, να επανέλθουν στην ομαλότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.