Μεγαλο το ενδιαφερον για την Διαχειριση Αιμορραγιων στην Κομοτηνη

Το σεμινάριο που διοργάνωσε η ΕΕΕΠΦ προσέλκυσε το ενδιαφέρον

Πολλές οι δράσεις και τα σεμινάρια της Εταιρείας σε όλη την ΑΜΘ

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το εκπαιδευτικό και πιστοποιημένο σεμινάριο στη Διαχείριση Αιμορραγιών (B-CON – STOP THE BLEED) που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου, για πρώτη φορά στην Περιφέρεια ΑΜΘ η ΕΕΕΠΦ – Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και η Αμερικάνικη Εταιρεία Χειρούργων – American College of Surgeons.

Μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο, με πολλούς που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν να μένουν εκτός. Έτσι αναμένεται το σεμινάριο να επαναληφθεί σύντομα, μαζί με άλλα που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΕΕΕΠΦ στην περιοχή.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν την απειλητική για τη ζωή αιμορραγία και να ενεργούν άμεσα και αποτελεσματικά για να την ελέγξουν.

Η εκμάθηση έγινε τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό, με τα ειδικά εργαλεία για αυτό το σκοπό να δείχνουν πρακτικά, με εξιδεικευμένα μέσα, την σωστή χρήση επιδέσμων και την σωστή χρήση του τουρνικέ.

Όπως τόνισε εκ μέρους της ΕΕΕΠΦ ο κ. Φουρκάν Γιουσούφ, η εταιρεία έχει παρουσία από το 2023 στην ΑΜΘ, και μέχρι τώρα έχει εκπαιδεύσει 269 άτομα στην βασική υποστήριξη ζωής σε όλη την Περιφέρεια.

Το Σεμινάριο του Σαββάτου ήταν το πρώτο εξειδικευμένο σεμινάριο που πραγματοποίησαν στην διαχείριση της αιμορραγίας, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Εταιρεία Χειρούργων.

Η ζήτηση για το σεμινάριο ήταν πολύ μεγάλη, και 15 άτομα δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν λόγω έλλειψης χώρου, αλλά σχεδιάζουν να το πραγματοποιήσουν ξανά σε μερικές εβδομάδες, για να καλύψουν όσους δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν.

Πρόθεση βέβαια της ΕΕΕΠΦ είναι να συνεχίσει να πραγματοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια για την άμεση υποστήριξη ζωής, την εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής και άλλα πριν το καλοκαίρι στην Κομοτηνή, με τη ζήτηση για αυτά να υπάρχει κυρίως από υγειονομικούς.

Όσο για τα βασικά τους σεμινάρια, αυτά λαμβάνουν χώρα δύο φορές το μήνα στην Κομοτηνή, ενώ θα γίνουν και σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Δράμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.