Ολοκληρωτικη η καταστροφη καλλιεργειων στον Δημο Ιασμου απο την χαλαζοπτωση

Επικοινωνία Μανώλη Ταπατζά με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή σε καλλιέργειες στην γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Ιάσμου από την χθεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά που πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη το χαλάζι κατέστρεψε ολοκληρωτικά χωράφια με καλαμπόκια, ηλιοσπορα ακτινίδια, αμύγδαλα, καρύδια, βαμβάκια, πατάτα, σιτάρια και άλλα οπωροφόρα στους οικισμούς Διαλαμπή, Γαλήνη, Μωσαϊκό και Αμβροσία.

Κατά την επίσκεψή του ο ίδιος συνομίλησε με τους αγρότες που είδαν τον κόπο της νέας καλλιεργητικης περιόδου να καταστρέφεται, οι οποίοι και του δήλωσαν την απογοήτευση τους.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θράκης κ.Δημήτρη Πανταζή ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στις δηλώσεις του «ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έμπρακτα είμαστε πάντα δίπλα στους αγρότες μας και θα διασφαλίσουμε ότι θα τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για την αποζημίωση τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.