Δια βιου μαθηση και στη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Κληρικοί και λαϊκά στελέχη ανέλυσαν το ρόλο της Εκκλησίας και των Ποιμένων της και τα όσα χαρακτηρίζουν και συνιστούν τα θέματα πένθους

Το ρόλο της Εκκλησίας και των Ποιμένων της και τα όσα χαρακτηρίζουν και συνιστούν τα θέματα πένθους θα γνωρίσουν το επόμενο διάστημα κληρικοί και λαικά στελέχη της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα δια βίου μάθησης που υλοποιεί η Μητρόπολη  Μαρωνείας  και Κομοτηνής σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
 
Η έναρξη του προγράμματος «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινωνικής προνοίας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.
 
Στόχος  είναι η επιμόρφωση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας μας, με σκοπό  την βελτίωση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση των γνώσεων, των ποιμαντικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων αυτών.
 

Εισηγητές του προγράμματος είναι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων (Διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.), ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης (υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής Δ.Π.Θ.), και ο κ. Ιωάννης Μεθυμάκης (Φιλόλογος). Το πρόγραμμα το οποίο λαμβάνει χώρα, ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξήρε τη σημασία του εν λόγω Σεμιναρίου και τη σπουδαιότητά του τόσο στην ποιμαντική διακονία των Ιερέων, όσο και στην πρακτική του πληρώματος της Εκκλησίας.
 
Το απόγευμα της Δευτέρας, 11ης Φεβρουαρίου προσεκλήθη και εδίδαξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κωστάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησιολογικές και μεθοδολογικές Προϋποθέσεις υποστηρίξεως πενθούντων».
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατο ομιλητή τόσον για τον κόπο, όσο και για την διάθεση καταθέσεως επιστημονικής γνώσεως και ποιμαντικής εμπειρίας, και ευχήθηκε καρποφόρο συνέχιση της όλης προσφοράς του.
 
Ακολούθως, ο π. Κωνσταντίνος Κωστάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική πρόσκληση αλλά και την παρουσία του, ενώ αφού ανέπτυξε το θέμα του ακολούθησε διάλογος μετά των επιμορφουμένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.