Αναμονη για την πληρη επιστροφη της Σοφουλη στην κυκλοφορια

Καλύφθηκε και το δεύτερο κομμάτι του τείχους, ξεκίνησαν οι εργασίες για τη λιθόστρωση

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου μισού της Σοφούλη, με το λιθόστρωτο σιγά σιγά να παίρνει μορφή.

Να υπενθυμίσουμε πως οι εργασίες στο δρόμο ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου του 2019, με το ένα ρεύμα να κλείνει και στις εργασίες να ξεκινούν στο δεύτερο.

Αυτές όμως άργησαν αρκετά, αφενός λόγω πανδημίας, αφετέρου λόγω της αβεβαιότητας για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρούσε το έργο στο χώρο όπου η οδός τέμνεται με το Κάστρο, και τον πύργο που αποκαλύφθηκε κατά την ανασκαφή.

Η διαδικασία αυτή πήρε αρκετό χρόνο, για να προωθηθεί στο τέλος η κάλυψη αυτή τη στιγμή και η κατασκευή του λιθόστρωτου, με την προοπτική να αναδειχθεί το κομμάτι αυτό σε δεύτερο χρόνο.

Τελικά το έργο στη μία ροή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, όταν και δόθηκε στην κυκλοφορία, με τις εργασίες να ξεκινούν στο δεύτερο κομμάτι.

Αυτές κινήθηκαν πιο γρήγορα από τις προηγούμενες, με τις έρευνες στο επόμενο τμήμα του τείχους να γίνονται το προηγούμενο διάστημα, και οι οποίες ολοκληρώθηκαν, με τον εργολάβο να προχωρά στην κάλυψή τους.

Με αυτό δόθηκε και το πράσινο φως για την λιθόστρωση και του υπόλοιπου τμήματος, στο οποίο ήδη είχε μπει η τσιμεντένια υπόστρωση, και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες για το στρώσιμο του δρόμου.

Να σημειωθεί πως η εκτίμηση του εργολάβου τον Ιανουάριο, όταν είχε ξεκινήσει το έργο στο δεύτερο ρεύμα, ήταν πως αυτό θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει, περνώντας ίσως και μερικές ημέρες μέσα στον Ιούνιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.