Τον Μαιο αναμενεται να ολοκληρωθουν οι εργασιες στη Σοφουλη

Ξεκίνησε η αποξήλωση της ασφάλτου που θα μετατραπεί σε λιθόστρωτο στο δεύτερο ρεύμα της οδού

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου οι εργασίες στο δεύτερο ρεύμα της Σοφούλη, εντός του Κάστρου της Κομοτηνής, για την μετατροπή του τμήματος της ασφάλτου σε λιθόστρωτο.

Οι δρόμος που από όπου μέχρι τώρα γινόταν η κίνηση στην οδό, πλέον έχει κλείσει, ενώ άνοιξε το κομμάτι του λιθόστρωτου δρόμου, το οποίο κατασκευαζόταν το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι από το βράδυ της Τετάρτης έκλεισε το τμήμα της ασφάλτου, από όπου γινόταν μέχρι τώρα η κίνηση, και το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν οι εργασίες με την αποξήλωση τόσο του πεζοδρομίου, όσο και της ασφάλτου, για να προχωρήσουν οι εργασίες στο δρόμο.

Αυτός, όπως και το τμήμα που έχει γίνει μέχρι τώρα, θα επιστρωθεί με γρανιτικούς κυβόλιθους ενώ βιομηχανικοί κυβόλιθοι θα χρησιμοποιηθούν για την επίστρωση των πεζοδρομίων, μιας και είναι πιο κατάλληλοι για περπάτημα.

Να σημειώσουμε πως η κυκλοφορία στο λιθόστρωτο γίνεται όπως γινόταν στο διπλανό τμήμα που έκλεισε, μιας και τόσο η μελέτη που έγινε πριν την κατασκευή του δρόμου το συνιστούσε, αλλά και μετά από συνεννόηση με την τροχαία Κομοτηνής, θεωρήθηκε πως θα ήταν ιδανικότερο να συνεχιστεί η κίνηση αυτή όπως πριν, για να μην υπάρξει σύγχυση στους οδηγούς.

Το έργο αναμένεται να πάρει κάποιο διάστημα, μιας και θα αποκαλυφθεί, κοντά στην Λέσχη Κομοτηναίων, και το υπόλοιπο τμήμα του κάστρου, ένας πύργος του οποίου είχε αποκαλυφθεί κατά τις εργασίες το πρώτο τμήμα.

Η ολοκλήρωση των εργασιών σε εκείνο είχε καθυστερήσει μέχρι να λυθεί το ζήτημα του πώς θα αντιμετωπιστεί η κατασκευή του δρόμου στο συγκεκριμένο τμήμα, όμως με την λύση να έχει δοθεί, η κατασκευή της δεύτερης λωρίδας της Σοφούλη αναμένεται να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα.

Εκτίμηση μάλιστα του εργολάβου είναι ότι αν όλα πάνε καλά, και δεν έχουν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών, και οι δύο λωρίδες της Σοφούλη θα μπορούν να δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι τον Μάιο.

Αναμένεται δε, μαζί με τις παρεμβάσεις του περιπάτου που θα γίνουν στο Βυζαντινό Κάστρο, αλλά και την ολοκλήρωση των εργασιών στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και του αύλειου χώρου της, να μετατρέψουν το χώρο σε ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης, ζωντανεύοντας σημαντικά την περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.