17 Δεκεμβριου 2002:Συγχρονο κτιριο με υψηλες προδιαγραφες

  • Δ.Ο.Υ. Σαπών,
  • Εγκαινιάστηκε την Κυριακή από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στις Σάπες και στη διάρκεια ειδικής τελετής εγκαινίασε το νέο κτίριο της ΔΥΟ Σαπών ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Φωτιάδης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου παρουσία του Δημάρχου Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, των εκπροσώπων του στρατού, των τοπικών αρχών και όλης της ηγεσίας της  Θράκης του υπουργείου Οικονομικών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων ότι το νέο κτήριο της Δ.Ο.Υ. Σαπών «θα συμβάλει στην ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη της περιοχής μας. Είναι ένα έργο που αποτελούσε σταθερή επιθυμία και επιδίωξη των πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή. Πρόκειται για μια νέα κτιριακή υποδομή, συνολικού κόστους 453.000.000 δρχ., η οποία διαμορφώνει βελτιωμένες εργασιακές συνθήκες για το προσωπικό που υπηρετεί στην συγκεκριμένη υπήρεσία.

Η νέα αυτή υποδομή είναι απάντηση στις φήμες που κυοφορούνταν το προηγούμενο διάστημα , για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. για μεταφορά της στην Κομοτηνή, καθώς οι εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα , δεν επαρκούσαν για την εύρυθμη λειτουργία της. Όταν επικράτησε η διάθεση αυτή, η Δημοτική Αρχή επέλεξε αντί να μεμψιμοιρεί, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τν εύρεση χώρων όπου η Δημόσια οικονομική Υπηρεσί, μπορούσε να εγκατασταθεί κι όταν δεν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος διεκδίκησε δυναμικά την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κτιρίου, το οποίο θα ικανοποιεί στο μέγιστο, τις υφιστάμενες ανάγκες».

Καθοριστική , όπως τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος , ήταν «η συμβολή του Υφυπουργού οικονομικών κ. Απόστολου Φωτιάδη, στη μετουσίωση της πρότασης για την κατασκευή νέου κτιρίου που όχι μόνο αντιμετώπισε με θετικό πνεύμα το αίτημα του Δήμου Σαπών, καταδεικνύοντας, για ακόμη μια φορά την διάθεση του να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην πρόοδο της περιοχής και των πολιτών της. Προχωρήσαμε άμεσα σε κλίμα αρμονικής συνεργασίας με τη δημοτική αρχή, σε πρακτικές διαδικασίες, για την εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου , όπως και για την διασφάλιση της ταχύτερης ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων της Δ.Ο.Υ Σαπών για την άμεση εκκίνηση των εργασιών ο Δήμος Σαπών  παραχώρησε την συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση συνολικού εμβαδού 1100 τετραγωνικών μέτρων . Ταυτόχρονα, παραχωρήθηκε και νέα έκταση για την δημιουργία ενός νέου πάρκου, πλησίον του κτιρίου, που θα εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους με την υπηρεσία, αναβαθμίζοντας συγχρόνως και την τοποθεσία «Αλώνια» των Σαπών και το οποίο πιστεύω ότι θα κατασκευαστεί άμεσα», κατέληξε ο κ. Χαριτόπουλος. Ο υφυπουργός οικονομικών κ. Α Φωτιάδης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Δ.Ο.Υ.  Σαπών και τόνισε ότι είναι ένα κτίριο το οποίο παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους μια περιοχής η οποία γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια μια περιοχής, η οποία φιλοδοξούμε ότι θα γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη οικονομική άνθηση και τα επόμενα χρόνια . Η απαίτηση του Δήμου και του Δημάρχου για την ανέγερση νέου κτιρίου σε μια περίοδο που οι φήμες ήταν έντονες για την κατάργηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, εδώ στην περιοχή, πιστεύουμε ότι έφεραν αποτέλεσμα. Είναι ένα κτήριο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής ένα κτίριο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών».

Όπως μετέφερε ο κ. Φωτιαδής, «ταυτόχρονα δεσμευτήκαμε ώστε στο γύρο χώρο ο οποίος παραωρήθηκε από το Δήμο Σαπών, να φτιάξουμε ένα πάρκο το οποίο ήδη ονομάσαμε Πάρκο της Ευφορίας και θα δοθεί στη χρήση των κατοίκων του Δήμου Σαπών».

Επίσης ο κ. Φωτιάδης ανακοίνωσε ότι όσον αφορά στο Ν. Ροδόπης, ήδη έχει ολοκληρωθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα και η στέγαση όλων των υπηρεσιών στην Κομοτηνή, δηλαδή της Εφορίας, των Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της οικονομικής Επιθεώρησης και των λοιπών υπηρεσιών, οι οποίες στεγάζονται τώρα είτε σε νοικιασμένα κτίρια είτε σε κτίρια της Νομαρχίας Ροδόπης Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο ίδιος , «η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει παραδώσει το υπερσύγχρονο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κομοτηνής και προχωρά στην υλοποίηση ενός μεγάλου έργου σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και συνέχισε αναφέροντας ενδεικτικά: «Είναι η Δ.Ο.Υ της Αλεξανδρούπολης, η Δ.Ο.Υ. της Ορεστιάδας, οι δύο Δ.Ο.Υ. της Ξάνθης, το Τελωνείο της Ξάνθης που έχει ήδη ολοκληρωθεί, η Λιμενική Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης , τα έργα στο δασικό χωριό στον Άρδα και μια σειρά από δεκάδες άλλες παρεμβάσεις ώστε τελικώς να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα  στέγασης των υπηρεσιών στην περιφέρεια μας».

Εξάλλου, κ. Φωτιάδης πιστεύει ότι «ότι τέτοια έργα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και είναι απαραίτητα για μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση του Έλληνα Πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Πιστεύουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι πρωτοπόρο στο ενδιαφέρον του για την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στους Έλληνες φορολογούμενους είτε με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του είτε με την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών Διαδικτύου».

Τέλος ο κ. Φωτιάδης ευχήθηκε «αυτό το κτίριο να είναι η συνέχεια άλλων μεγάλων έργων ώστε ο Δήμος Σαπών να αποκτήσει την αίγλη την δύναμη, την οποία πιστεύουμε ότι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει».

Μετά από τους χαιρετισμούς ο κ. Φωτιάδης εγκαινίασε αυτό το νέο κτίριο της Δ.Ο.Υ Σαπών, ένα σύγχρονο κτίριο της Δ.Ο.Υ  κτίριο υψηλών προδιαγραφών. Μετά το τέλος των εγκαινίων, ο κ. Φωτιάδης συνοδευόμενος από τον κ. Χαριτόπουλο επισκέφθηκε το συνεδριακό κέντρο του Δήμου Σαπών, οι εργασίες για την ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Μαρία Παπαδοπούλου

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.