Το ταλεντο της στην κολυμβηση ξεδιπλωνει η μικρη Μιχαελα Βουλβουκελη

Η Κομοτηναία Κολυμβήτρια απέσπασε τέσσερις πρώτες θέσεις στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης Νέων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2024

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης Νέων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων 2024 που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 6 και 7 Απριλίου, συμμετείχε η μικρή Μιχαέλα Βουλβουκέλη από την Κομοτηνή, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στις ηλικίες 12-15 ετών στην κατηγορία S8 στα αγωνίσματα 100μ ύπτιο, 50μ ελεύθερο, 200μ Μικτη Ατομική και στα 100μ ελεύθερο.

Η μικρή αθλήτρια, που συμμετείχε στους αγώνες με την ομάδα του ΑΣ ΑμεΑ Αλεξανδρούπολης «Κότινος» και τον προπονητή της Τάσο Καλλιτσάρη, βρέθηκε στην πισίνα από βρεφική ηλικία, μιας και όταν γεννήθηκε είχε μια μαιευτική παράλυση στο αριστερό της χέρι, και για θεραπευτικούς λόγους, έχοντας κάνει και κάποια χειρουργεία όταν ήταν μικρή, ξεκίνησε τις ασκήσεις και στη συνέχεια το κολύμπι.

Μάλιστα από το 2016, που η οικογένειά της βρίσκεται στην Κομοτηνή, πηγαίνει καθημερινά στο Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης. Ο προπονητής της την παρότρυνε να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό, και έτσι ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, έχοντας πάρει μέρος σε δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα αποσπώντας και τις δυο φορές σημαντικές διακρίσεις.

Πρόθεσή της είναι να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και θέλει να συνεχίσει την ενασχόλησή της με την κολύμβηση σε αυτό το επίπεδο, αποκτώντας εμπειρίες και αυτοπεποίθηση αλλά και εκπροσωπώντας την πόλη μας.

Στόχος άλλωστε είναι η συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, ενώ συμμετέχει και σε αγώνες πέρα από τους αγώνες ΑμεΑ, ως ένα είδος προπόνησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.