11 Νοεμβριου 2003: Τιμη για το 1ο Λυκειο Κομοτηνης

  • Βραβεύτηκε ανάμεσα στα εικοσιένα καλύτερα Λύκεια της Μακεδονίας και Θράκης
  • Από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Ιδιαίτερα τιμητική υπήρξε η βράβευση του 1ου Λυκείου Κομοτηνής από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης , το οποίο ξεχώρισε από τα σχολεία Ροδόπης για την εξαιρετική επίδοση των μαθητών του στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2003. Την τιμητική διάκριση και το χρηματικό έπαθλο των 6.000 ευρώ παρέδωσε, προχθές , στους εκπροσώπους των σχολείων ο υπουργός Μακεδονίας –Θράκης , Χάρης Καστανίδης, σε ειδική τελετή στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Να σημειωθεί ότι το 1ο Λύκειο ήταν ένα από τα 21 Λύκεια της Μακεδονίας και της Θράκης που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου.

Σε δήλωση του σχετικά με το θέμα, ο διευθυντής του 1ου Λυκείου κ. Κάζης ευχαρίστησε το Υπουργείο για την χειρονομία του αυτή η οποία όπως είπε «δηλώνει  ιδιαίτερη ευαισθησία». Και συνεχίζει: «Ασφαλώς αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ηθική διάκριση. Ικανοποιεί τους μαθητές για κέρδη το Δημόσιο σχολείο είναι κάτι το οποίο θα πρέπει πάντοτε να φυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού».

Από το 1ο Λύκειο, στις πανελλήνιες εξετάσεις συμμετείχαν 124 μαθητές και 17 από τα προηγούμενα έτη , σύνολο δηλαδή 141 παιδιών. Εισήχθησαν 116, εκ των οποίων 68 παιδιά σε ΑΕΙ και 48 σε ΤΕΙ, Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές Αστυνομίας.

«Αν εξετάσουμε το θέμα, από την ποιοτική διάσταση των επιτυχιών αυτών θα δούμε ότι τα παιδιά μας κατέλαβαν εξαίρετες θέσεις στον κατάλογο των πανελλαδικών αποτελεσμάτων: Τετάρτη θέση στο οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου Μακεδονίας, δωδέκατη θέση στο τμήμα κοινωνικής Διοίκησης Θράκης, έκτη θέση στο παιδαγωγικό της Αλεξανδρούπολης , πρώτη θέση στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής, εικοστή πρώτη θέση στο τμήμα Ηλεκτρονικών υπολογιστών και δέκατη ένατη θέση στα πολυτεχνεία Θράκης και Πατρών ,και τρίτη θέση στο Τμήμα Διεθνών σχέσεων και ανάπτυξης της Θράκης. Όλες οι παραπάνω αποτελούν αναμφισβήτητα σημαντικές θέσεις σε χολές που ικανοποιούν οπωσδήποτε τις επιδιώξεις των μαθητών. Και βέβαια είναι μεγάλη η χαρά για εμάς που τα παιδιά μας για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν ότι μπορούν να στέκονται πολύ ψηλά σε πανελλαδικό επίπεδο».

Τέλος ο διευθυντής του 1ου λυκείου εξήρε το έργο όλων των λυκείων της περιφέρειας τονίζοντας ότι δεν έχει σημασία που το 1ο Λύκειο διακρίθηκε ως πρώτο μιας που η ποιότητα των υπόλοιπων σχολείων αποδεικνύεται από την θέση που αυτά καταλαμβάνουν κάθε χρόνο στον πανελλαδικό πίνακα. «Η επιτυχία έρχεται μετά από σοβαρή προσπάθεια, αυτό το ξέρουν παιδιά και γονείς. Εγώ τέλος, εύχομαι σε όλα τα παιδιά να είναι τυχερά στην ζωή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.