Ζητημα νομικης μορφης;

Της Έκδοσης

Στο ζήτημα του ΔΠΘ και πάλι, οφείλουμε να χαιρετίσουμε την αντίδραση των μελών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ όπως αυτή αποτυπώνεται τόσο από την απόφαση της Συνέλευσής της όσο και από το άρθρο της κ.Γιούνη και να εφιστήσουμε την προσοχή στα όσα καταθέτουν για το μέλλον του Τμήματος.

Υπενθυμίζοντας επίσης, τα όσα διημείφθησαν λίγα χρόνια πριν όταν σύσσωμη η τοπική κοινωνία, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΔΠΘ, πολιτικοί εκπρόσωποί μας, φορείς κ.ο.κ. εναντιώθηκε στην ίδρυση 4ης Νομικής στην Πάτρα και πέτυχε την ακύρωσή της.

Για να θέσουμε λοιπόν το ερώτημα που αφορά στο τι διαφορετικό εμπεριέχει ο υφιστάμενος σχεδιασμός του νομοσχεδίου για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα επιτρέψει την λειτουργία και ιδιωτικών Νομικών Σχολών φυσικά στο κέντρο.

Είναι η νομική μορφή που τότε έκανε την διαφορά και ξεσήκωσε μια ολόκληρη κοινωνία εν αντιθέσει με την υφιστάμενη «αγρανάπαυση» σε κάθε περίπτωση των πολλών;  Θα έχει διαφορά το «πλήγμα» στην υφιστάμενη Νομική Σχολή του ΔΠΘ αν αυτό επέλθει από δημόσιο ή ιδιωτικό «ανταγωνιστικό» του Τμήμα;

Αν όχι, η κοινωνία και το τότε κοινό «μέτωπο» που βρίσκεται σήμερα και γιατί σιωπά;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.