Τελειωσαν οι εκλογες, τελειωσαν και οι φερελπιδες πολιτικοι στις εκδηλωσεις

Της Έκδοσης

Όλο το 2023, το οποίο ήταν χρονιά εκλογών, δεν μπορούσες να πας σε εκδήλωση, χωρίς να πέσεις σε κάποιον υποψήφιο, είτε για την αυτοδιοίκηση, είτε για τις εθνικές εκλογές.

Ειδικά οι υποψήφιοι της αυτοδιοίκησης, λόγω αριθμού, ήταν αξιολογότεροι σε παρουσία.

Όπου και αν πήγαινε κάποιος, αν και η αλήθεια είναι πως οι αριθμοί τους πολλαπλασιάστηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όσο πλησίαζαν οι εκλογές σε Δήμους και Περιφέρεια.

Αυτή όμως ακριβώς η πολυάριθμη παρουσία, κάνει ακόμα πιο εμφανή την απουσία τους από τις εκδηλώσεις τους το 2024, στο βαθμό μάλιστα που κάποιοι πρόεδροι έχουν αρχίσει να το σχολιάζουν ανοιχτά, όπως έγινε πρόσφατα σε χορό Συλλόγου.

Αυτό όμως, θα πρέπει να είναι και ένα μάθημα για τους επίδοξους υποψηφίους της επόμενης ημέρας: μπορεί να έχουμε ακόμα πέντε χρόνια για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και τρεισήμισι για τις εθνικές, όμως αν θέλεις να δείξεις ότι βρίσκεσαι κοντά σε συλλόγους, και να σε θυμηθούν τα μέλη τους στην κάλπη, δεν αρκεί να περάσεις μια βόλτα λίγο πριν τις εκλογές, αλλά να είσαι εκεί χειμώνα καλοκαίρι… και βέβαια να είσαι εκεί και αφού εκλεγείς.

Και υπάρχει και ο αντίλογος: αν κάποιος δεν θεωρεί θεμιτό αυτό τον τρόπο προεκλογικής «προβολής», τότε δεν πηγαίνεις ούτε κατά την διάρκεια των εκλογών, και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.