Τα σχολεια και η γνωση

Της έκδοσης

Μέρα χαράς για τους επιτυχόντες, και περισυλλογής για όσους δεν κατάφεραν να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ή δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολή που ήθελαν, ήταν η χθεσινή, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων.
 
Βέβαια τα ονόματα των επιτυχόντων πλέον, ελέω προσωπικών δεδομένων, δεν αναρτώνται πλέον στα σχολεία, αντίθετα αναρτάται ο κώδικας, που όπως και να το κάνουμε, ιδιαίτερα στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, δεν βοηθά στο να έχουμε την εικόνα που είχαμε παλιότερα, δεκάδων μαθητών έξω από τα Λύκειά τους να περιμένουν με αγωνία για να δουν που πέρασαν.
 
Και από μια άποψη είναι κρίμα, γιατί αποτελούσε και την τελευταία τους επίσκεψη στα σχολεία που τόσα χρόνια στέγασαν την γνώση, αλλά και χιλιάδες εμπειρίες που δεν το ξέρουν ακόμα, αλλά οι περισσότεροι θα θυμούνται με νοσταλγία, όπως και τους καθηγητές οι οποίοι τους δίδαξαν όλα αυτά τα χρόνια.
 
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα σχολεία, και η εκπαίδευση γενικότερα, δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή της πληροφορίας, αλλά της γνώσης για μια σειρά από αντικείμενα που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται σήμερα, αλλά θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.