Συναντηση φορεων

Σάββατο βράδυ στο γραφείο του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης είχαν συνάντηση όλοι οι φορείς της πόλης μας με θέμα το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που πάει να περάσει η κυβέρνηση.
 
Ήταν όλοι εκεί πλην ενός προέδρου και δυο βουλευτών. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να κρύβονται οι κυβερνητικοί βουλευτές γιατί δεν τους παίρνει πλέον. Όσο για τον έτερο βουλευτή κ. Ιλχάν πάντα δίνει το παρών σε θέματα αντιπολιτευτικά και μόνο.
 
Μα θα μου πείτε και οι άλλοι παρόντες τι κάνανε; Τίποτα.
 
Όμως όταν δίνεις έναν αγώνα μπορεί και να τον χάσεις, όταν δεν αγωνιστείς είσαι σίγουρα χαμένος. Καλά κάνουν και αγωνίζονται, μήπως και τα γεράκια της βουλής καταλάβουν κάποτε ότι κυβερνούν ανθρώπους και όχι αριθμούς!!! 

Να πληρώσουν οι επαγγελματίες

Τώρα τι του λες του απαίδευτου, του ασχέτου, του ανθρώπου που τον πληρώνουμε μια ζωή; Άκουσα μια μέρα σε ένα ραδιόφωνο τον Δημήτρη Παπαδημούλη και ζαλίστηκα με αυτά που έλεγε… «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να πληρώνουν όλα τα βάρη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ας πληρώσουν επιτέλους και οι επαγγελματίες ».
 
Τι λες βρε άνθρωπε; Θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Τι άλλο να πληρώσει ακόμα ο πολύπαθος επαγγελματίας; Το μόνο που του έμεινε (ακόμα) αφορολόγητο είναι ο αέρας που αναπνέει. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν αντέχει άλλο; Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν του έχει απομείνει τίποτα άλλο, εκτός της φτώχειας και της μιζέριας που του κληροδοτήσατε εσύ και τα υπόλοιπα σκουριασμένα μυαλά σαν τα δικά σου;
 
Είσαι και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου…. Μήπως εσύ δίνεις τέτοιες πληροφορίες στην τρόικα και έχουν ρημάξει τον Έλληνα; 

Δούλεψε να φας και κλέψε να έχεις

Σαρακατσάνικη παροιμία πολύ επίκαιρη και πολύ αληθινή. Όλοι οι έλληνες τα τελευταία 40 χρόνια προσπαθούν και τσαλαβουτάν στον κρατικό κορβανά.
 
Σε όλους τους έλληνες οι πολιτικοί που εκλέγαμε μας πετούσαν και ένα κοκαλάκι για να απασχολούμαστε και να νομίζουμε ότι και εμείς έχουμε μερίδιο στα εκατομμύρια που δυστυχώς παίρναμε δανεικά και περνούσαν δίπλα μας και μόνο τα βλέπαμε. Ενώ κάποιοι άλλοι τα χαϊδεύανε και τα αποθήκευαν κιόλας!!! Μας δείχνανε το δέντρο και χάναμε το δάσος. Κοκαλάκι εμείς, ολόκληρα κοπάδια βόδια αυτοί!!!
 
Γι’ αυτό όλοι σχεδόν, είναι και σε μια λίστα μαύρου χρήματος, ή σε λίστα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Γι’ αυτό λέω ότι το ΔΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΦΑΣ και ΚΛΕΨΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ σήμερα είναι πολύ επίκαιρο!!! 

Η καμπούρα του μπροστινού μας

Όλοι μας είμαστε τίμιοι… ή όλοι μας κάνουμε τον τίμιο… Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι αναζητούν την τιμιότητα των άλλων.
 
Για τη δική τους είναι σίγουροι, δεν την ψάχνουν και ας είναι οι πιο άτιμοι άνθρωποι στον κόσμο!!! Πολλά τα παραδείγματα στην πόλη μας!
 
«Ο καμπούρης βλέπει και κοροϊδεύει του μπροστινού του την καμπούρα, τη δική του δεν την βλέπει» ή μάλλον κάνει πως δεν την βλέπει!!! Δυστυχώς, έτσι είναι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.