Σωματεμπορια γυναικων

Ανατριχιαστική η συνέντευξη που φιλοξένησε στο χθεσινό του φύλλο ο ΠτΘ και αφορούσε στην εξομολόγηση γυναίκας που ήρθε από την Τασκένδη στη χώρα μας για να δουλέψει ως baby siter και τελικά μπλέχτηκε στα πλοκάμια σωματεμπόρων.

Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσει κανείς τη σωματεμπορία γυναικών με σκοπό την εξαναγκαστική πορνεία ως έγκλημα που απαιτεί μια σωστά συντονισμένη προσέγγιση ελέγχου του. Μια όμως προσέγγιση που πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τα δικαιώματα των θυμάτων, παρέχοντάς τους προστασία και διασφαλίζοντάς τους πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τις κακοποιήσεις που έχουν υποστεί.

Το πρόβλημα είναι πολιτικό και σαν τέτοιο απαιτεί η χώρα μας να προβεί στη λήψη μέτρων. Θα πρέπει να διατυπωθεί μια εκτενής νομοθεσία κατά της σωματεμπορίας. Οι μεταναστευτικές πολιτικές θα πρέπει να αναπτυχθούν έτσι ώστε να αναγνωρίζουν τις κακοποιήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι γυναίκες που πέφτουν θύματα σωματεμπορίας για εξαναγκαστική πορνεία. Επίσης θα πρέπει να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί ένα σύστημα υπηρεσιών το οποίο θα εκπληρεί τις βασικές ανάγκες των θυμάτων σωματεμπορίας. Θα πρέπει να καθιερωθεί μια προχωρημένη εκπαίδευση των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και των οργάνων της αστυνομίας. Οι σωματέμποροι και οι συνεργοί τους θα πρέπει να καθίστανται υπόλογοι.

Μόνο ένα αναλυτικό και εκτενές πακέτο νομοθεσιών και πολιτικών μέτρων, όπως και η πολιτική θέληση για την εφαρμογή και επιβολή του θα βάλει τέλος στο κύμα σωματεμπορίας γυναικών στην Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.