Ραντεβου και τον Σεπτεμβριο… στο Μουσειο Αγροτικης και Πολιτιστικης Κληρονομιας Ιασμου

Αφού η μουσειολόγος Κέλυ Γκόγκου μάλλον κάτι πάλι… «ψήνει»

Η έλευση του Σεπτεμβρίου αποτελεί ορόσημο κάθε χρονιάς. Νέες αρχές σηματοδούνται και νέοι στόχοι τίθενται στο επίκεντρο της ζωής μας: έναρξη σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, επιλογή δραστηριοτήτων, επιστροφή στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Εκτός όμως από το ατομικό επίπεδο, παρακολουθούμε, μεταξύ άλλων, και τους οργανωμένους πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας να μας ανακοινώσουν τι μέλλει γενέσθαι τη νέα χρονιά, ώστε έγκαιρα ενημερωμένοι να μπορούμε να εντάξουμε στο χαοτικό πρόγραμμά μας και την επαφή με τα πολιτισμικά αγαθά.

Μια μικρή γεύση για την πλούσια, σε πολιτιστικά δρώμενα, χρονιά που θα ακολουθήσει στο Λαογραφικό Μουσείο Ιάσμου – Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έδωσε στη δημοσιότητα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου Νομού Ροδόπης. Μέσα από την κυκλοφορία στα social media video ιδιαίτερης καλαισθησίας και φαντασίας, που προμηνύουν, με τις ενέργειες, τη σφριγηλή πνευματικότητα και την ακούραστη νεανικότητα   της μουσειολόγου Κέλυς Γκόγκου, που εργάζεται για τον Σύλλογο,  έναν Σεπτέμβριο… γεμάτο πολιτισμό.

Τα δύο video που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής καταφέρνουν ‒και με τη συμμετοχή της  μουσειολόγου στη δημιουργία τους‒ να αναδείξουν όψεις του τόπου, το παρελθόν και το παρόν, αρμονικά συνδυασμένα. Πλάι στη μεσαιωνική γέφυρα του Πολύανθου και στην αρχοντική κομψότητα παλαιών κατοικιών του οικισμού, αέρινες γυναικείες φιγούρες μας καλούν συνειρμικά να τις ακολουθήσουμε με οδηγό το νήμα της ιστορίας.

Μπορείτε να παρακαλουθήσετε τα σύντομα video εδώ:

https://www.facebook.com/100064480937949/videos/867911618076600/

https://www.facebook.com/100064480937949/videos/1006208207900406

Το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ιάσμου στο οποίο η κ. Γκόγκου εργάζεται για την καταγραφή, αλλά κυρίως την ανάδειξη των λαογραφικών θησαυρών του, μας προσκαλεί λοιπόν και τον Σεπτέμβριο να το επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε τον πλούτο των εκθεμάτων του, να βιώσουμε την καθημερινότητα σε ένα παραδοσιακό ιασμιώτικο σπίτι και πολλά πολλά ακόμη, τα οποία πρόκεινται να ανακαλύψουμε οσονούπω αφού ήδη «ψήνονται» και απ’ ό,τι μπορούμε να υπονοήσουμε, λόγω των γυναικείων φιγούρων, ίσως έχουν σχέση με το ένδυμα. Γι’ αυτό, ακολουθούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο Facebook και μαθαίνουμε πρώτοι τα επόμενα, πολύ ελπιδοφόρα, σχέδιά τους. Ν.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.