Προεκλογικες οι χρηματοδοτησεις για εκδηλωσεις, ομως ποιος τολμα να τις σταματησει;

Της έκδοσης

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, προκάλεσαν οι εντάξεις στο πρόγραμμα δράσης της ΠΑΜΘ μιας σειράς από εκδηλώσεων, ιδιαίτερα στην ΠΕ Ξάνθης, από ανταμώματα μέχρι γιορτές παραδοσιακής πίτας, με τις βολές να έρχονται πανταχόθεν.

Άποψη της αντιπολίτευσης ήταν πως οι δράσεις αποσκοπούν σε συλλογή ψήφων και όχι σε πραγματική πολιτιστική δραστηριότητα, ενώ παρατήρησαν πως το κόστος, παρόλο που δεν φαίνεται μεγάλο ξεχωριστά, στο σύνολό του είναι σημαντικό, τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο, από πολλές απόψεις, όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούριο, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για μια επιστροφή στην προ των μνημονίων κατάσταση, όταν οι χρηματοδοτήσεις έπεφταν κατά ριπάς, και ήταν και πολύ πιο «χαλαρές» όσο αφορούσε στο τι μπορούσε να χρηματοδοτήσει ο πρώτος ή ο δεύτερος βαθμό αυτοδιοίκησης.

Βέβαια θα πείτε, αυτές τις εποχές Δήμοι και Περιφέρειες, επικαλούνται πενία για ότι καθυστερεί ή δεν γίνεται στην περιοχή ευθύνης τους, μπορούν να χρηματοδοτούν αυτές τις δράσεις; Από ότι φαίνεται μπορούν, και γιατί όχι, αν πιάνει με τους ψηφοφόρους, που αυτοί έχουν τον τελικό λόγο.

Παράλληλα θα μας επιτρέψετε να παρατηρήσουμε πως πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι διοικήσεις τείνουν να είναι ελεύθερες με την χρηματοδότηση και οι αντιπολιτεύσεις να καταγγέλλουν, αν αντιστραφούν οι ρόλοι όμως, ξαφνικά αντιστρέφονται και οι απόψεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.