Ποιος αραγε ειναι ο πολεμιος μας;

Της Έκδοσης

Τα τελευταία 24ωρα είναι όντως κρίσιμα από κάθε άποψη για τη χώρα μας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Αναμφίβολα το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ο Γολγοθάς της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές της, αλλά συνάμα βγάζει και τα πιο απάνθρωπα και ζωώδη ένστικτά της για την «επίλυση» του, δείγμα της αγανάκτησης και του αδιεξόδου που προκλήθηκε από πολιτικές και αποφάσεις τρίτων που δυστυχώς μετέτρεψαν την Ελλάδα σε φυλακή ψυχών.
 
Όσο φιλόξενος και με αγαθές προθέσεις να είναι κάποιος, όταν δεν βρίσκεται η λύση και η πρέπουσα διαχείριση του ζητήματος τότε αναπόφευκτα οι ψυχές ποτίζονται με μίσος, υποκινούμενες από το εθνικιστικό ντελίριο των επιτήδειων  «σωτήρων του έθνους», οι οποίοι εκμεταλλεύονται την τεταμένη κατάσταση για να ενδυναμώσουν τη φωνή τους προκειμένου να επιτείνουν περισσότερο το αδιέξοδο και να αχρηστέψουν την λογική που είναι απαραίτητη σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις.
 
Στον πόλεμο που δέχεται η χώρα, το πρόβλημα δεν είναι οι ανθρώπινες «σφαίρες» της απαράδεκτης επιθετικής εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, αλλά η νωχελική στάση της «αλληλέγγυας» Ευρώπης που για το θεαθήναι έρχεται στον Έβρο και βγάζει πύρινους λόγους συμπαράστασης, ενώ στην πραγματικότητα χαϊδεύει την Τουρκία και κρατά την Ελλάδα δέσμια στην συμφωνία της να παραμένει «Χώρα-Φυλακή ψυχών» ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να αναλάβει τις ευθύνες της στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.
 
Άλλοι είναι τελικά οι πολέμιοι μας από ό,τι φαίνεται που μας κηρύττουν έναν κρυφό πόλεμο. Οι «Θερμοπύλες» των συνόρων μας δεν θα πέσουν από τα υποκινούμενα κύματα των προσφύγων/μεταναστών αλλά από την τακτική που ακολουθούν οι «σύμμαχοι» μας. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την εικόνα του εχθρού και να πρυτανέψει η λογική. Να γίνει αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Να δείξουμε τα δόντια μας όχι στους επί το πλείστον εξαθλιωμένους πρόσφυγες/μετανάστες, αλλά στους «εντολοδόχους εταίρους» μας. Να δείξουμε ανυπακοή στο σχέδιο τους να κρατούν μονίμως την «ουρά τους έξω» από το πρόβλημα και να τους θέσουμε προ των ευθυνών που τους βαραίνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.