Περιμενοντας το νομοσχεδιο για το ΔΠΘ

Της Έκδοσης

Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων όσο αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, το θέμα της αναδιάρθρωσης του ΔΠΘ, και του νομοσχεδίου, έχει κάπως ξεχαστεί, παρόλο που υποτίθεται πως θα είχε τεθεί σε διαβούλευση… από τον περασμένο Νοέμβριο.

Δεν ξέρουμε αν η καθυστέρηση οφείλεται σε άλλες εξελίξεις, στις αντιδράσεις, ή στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν είχε πάρει την τελική του μορφή, (ή και στα τρία) αλλά πληροφορίες θέλουν αυτό να κατατίθεται για δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Ευκαιρία θα είναι λοιπόν να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το περίφημο νομοσχέδιο, πώς θα μετεξελίξει τη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, και πού θα πάει τελικά η Νοσηλευτική.

Κρίση μας είναι πως το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει εκπλήξεις για όλους, το ζήτημα όμως είναι αν η διαβούλευση θα είναι προσχηματική ή αν οι προτάσεις θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν η ηγεσία του Υπουργείου, πριν καν την υποβολή του νομοσχεδίου προς διαβούλευση, να είχε επισκεφτεί το ΔΠΘ και τις σχολές του ΔΙΠΑΕ σε Καβάλα και Δράμα, να δει την κατάσταση επιτόπου, και στη συνέχεια να προχωρήσει στις μεταβολές.

Βέβαια η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει διαχρονικά υπάρξει ακριβοθώρητη στα μέρη μας (πλην υφυπουργικών εξαιρέσεων) αλλά για ένα τόσο σημαντικό θέμα, θα περιμέναμε μια μεγαλύτερη ενεργοποίηση στην περιοχή μας.

Αυτές οι απορίες θα λυθούν σύντομα (πριν απροόπτου), να δούμε όμως αν δημιουργηθούν νέες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.